30 Nisan 2024 Salı

İzmir HDP'den 29 Aralık'taki kongreye çağrı

HDP İzmir İl Örgütü, "Umut ve cesaretle örgütlenelim faşizmi yenelim" şiarıyla 29 Aralık'ta Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştireceği 3. Olağan Kongresi'ne çağrı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 29 Aralık'ta Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi'nde 3. Olağan Kongresi'ne gerçekleştirecek. 

HDP İzmir İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur, basın toplantısı düzenleyerek, kongreye katılım çağrısı yaptı. 

Partilerine yönelik baskıların gölgesinde kongreye gittiklerini belirten Tekgür, "Sistemin HDP üzerindeki baskılarına bütün dünya şahit oldu. Bu baskılara karşı örgütlenmeye devam ediyoruz. Kadınlar olarak örgütlenmemizi güçlendirerek kongreye gidiyoruz. Toplumun bütün kesimlerinin, ezilenlerin, ötekilerin söz hakkı elde edene kadar yeni yaşam projemizi sürdüreceğiz. Çoğalarak geliyoruz. Pazar günkü kongremize kadınları, gençleri ve tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

HDP'nin Türkiye'nin gerçek muhalefet partisi olduğunu kaydeden Baydur ise, bu nedenle sürekli hedef alındıklarını söyledi. 

Baydur, "Tüm saldırılara karşı bütün halkların eşitçe, özgürce ve kendi renkleriyle bir arada yaşama ısrarımızı sürdüreceğiz. HDP'de kenetlenelim kampanyası çerçevesinde ezilenlerin, farklı inançların, emekçilerin, ekolojistlerin, kadınların ve gençlerin kongremize katılmaları anlamlı olacaktır. Bütün İzmir halkını kongremize davet ediyoruz" diye konuştu.
Paylaş: