30 Nisan 2024 Salı

İstismarcıya önce 12 yıl ceza verildi, sonra beraat

Alanya'da mahkeme cinsel istismar davasında yine erkeği koruyan bir karara imza attı. Cinsel istismardan 12 yıl ceza verilen sanığın cezası bozuldu. Çocuğun iki yıl sona yaşadıklarını anlatmasının "şüpheli" olduğunu savunan mahkeme, sanık hakkında tahliye ve beraat kararı verdi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde çocuğa cinsel istismar suçundan 12 yıl hapis cezası alan O.K.İ. isimli sanığın beraatine ve tahliye edilmesine hükmedildi. Mahkemenin kararını değiştirmesinin gerekçesi ise 8 yaşındayken istismara maruz kalan çocuğun, yaşadıklarını 2 yıl sonra anlatabilmesi.

2016 yılında cinsel istismara maruz kalan H.Ü.B., O.K.İ.'nin kendisini taciz ettiğini belirterek, kimseye anlatmaması için de "Seni öldürürüm. Babanı da öldürürüm" şeklinde tehdit ettiğini belirtti.

2 Temmuz'da görülen karar duruşmasında, tutuklu yargılanan O.K.İ. miras meselesinden dolayı kendisine iftira atıldığını savundu. O.K.İ.'ye çocuğa cinsel istismar suçundan 12 yıl hapis cezası verildi. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi, 28 Kasım'da kararı bozarak O.K.İ.'nin beraatine ve tahliye edilmesine hükmetti.

Kararda, çocuğun başından geçenleri iki yıl sonra anlatmış olmasının "kuşkulu" olduğu savunuldu, "müstehcen görüntü izletilmesine ilişkin kanıt olmadığı" iddia edildi.