20 Mayıs 2024 Pazartesi

İHD: Metin Göktepe'yi unutmadık

Gözaltında katledilen Metin Göktepe'nin ölümünün 24. yılı dolayısıyla açıklama yayınlayan İHD İstanbul Şubesi, "Aramızdan ayrılışının 24. yılında Metin Göktepe'yi ve yaşananları unutmadık, katillerini biliyoruz ve adalet gerçekleşinceye kadar olayın takipçisiyiz" diye belirtildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, gözaltında işkence ile katledilen Evrensel muhabiri Metin Göktepe'nin katledilişinin 24. yılı dolayısıyla açıklama yayınladı.

"Metin Göktepe halen adalet bekliyor. Unutmadık unutmayacağız" başlıklı açıklamada, "Metin, gazetecilik görevini yaparken gözaltına alınmış ve 'gazetecilere özel muamele' denilip işkence edilerek katledilmiş, ardından da gözaltına alındığı ve ölüm nedeni gizlenmeye çalışılarak, 'sandalyeden düştü, öldü' denilmiş olay karanlıkta bırakılmak istenmişti" denildi.

Açılan davanın 3 yıl boyunca İstanbul'dan Aydın'a, oradan Afyon'a sürüldüğü, yoğun ve ısrarlı bir çaba neticesinde, Metin'in ölümüne neden olan 6 polis memuru hakkında kastı aşmak suretiyle öldürme suçundan dolayı ceza verilmiş ve polislere iyi hal indirimi yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Biliyoruz ki; Metin Göktepe işkence edilerek, kasten öldürüldü. Yargı katilleri korudu, işkenceye iyi hal indirimi uyguladı. Adalet gerçekleşmedi. İnsan hakları savunucuları olarak, aramızdan ayrılışının 24. yılında Metin Göktepe'yi ve yaşananları unutmadık, katillerini biliyoruz ve adalet gerçekleşinceye kadar olayın takipçisiyiz" diye belirtildi.