18 Eylül 2024 Çarşamba

HDP'den acil dayanışma çağrısı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde en az 10 kişinin hayatını kybettiği tren kazasına ilişkin açıklama yapan HDP, Trakya ve Marmara?daki il ve ilçe örgütlerine acil dayanışmaya çağırdı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yolcu treninin raydan çıkması sonucu 10 kişinin yaşamını yiirdiği 73 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin açıklama yaptı.
 
Yaşanan kazada en az 10 kişinin hayatını kaybetmesinden üzündü duyulduğu ifade edilen açıklamada, "Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabır diliyoruz" denildi.
 
Kazada yaralananların ve ailelerinin tüm acil ihtiyaçlarının karşılanması için halklara, Trakya ve Marmara’daki il ve ilçe örgütlerine acil dayanışmaya çağıran HDP, "Kazaya sebep olan her türlü ihmal ve sorumsuzluğun ortaya çıkarılması, sorumluların cezalandırılması ve tüm bu süreçlerin şeffaflıkla  yürütülmesi gerekmektedir" diye belirtti.
 
Sürecin şeffaf yürütülmesinin hükümetin sorumluluğunda olduğunu vurgulayan HDP, "Ancak hükümetin ilk refleksi, kazaya ilişkin kamuoyunu bilgilendiren yayınlara yasak getirmek olmuştur" dedi.
 
HDP, "Sorumluluktan kaçmaya çabalayan bu zihniyetin insan hayatını önceleyen adımlar atması, yasak getirmek yerine kazaları engelleyecek önlemleri alması gerekmektedir" diye kaydetti.