1 Mayıs 2024 Çarşamba

HBDH'den Kocaeli'de eylem

Gölcük'te eylem düzenlediklerini duyuran HBDH Serfiraz Nidal Milisleri, "Tüm halklara, gençlere, kadınlara çağrımızdır; Faşist devletin kolluğu ve aparatları hedefimizdir! Gözlerinin dahi açılmasına müsaade etmeyelim" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Serfiraz Nidal Milisleri, Kocaeli Gölcük'de faşistlere ait olduğunu belirttikleri bir tamirhaneyi özel teknikle ateşe verdiklerini duyurdu. 

'FAŞİST İŞBİRLİKÇİLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ'
Eyleme ilişkin açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "AKP-MHP faşizmi ve destekçileri özel savaş politikalarıyla halkı bastırmak, öz savunmalarını engellemek istiyor. Kürdistan'da uzun süredir halka ve özellikle kadınlara dönük alçakça tavırlar yürüten taciz ve tecavüzlerde bulunan uzman çavuş asker polis ve devlet görevlileri bilsinler ki milislerimiz enselerinde! Yakın zamanda Şırnak'da yaşanan taciz olayının üzeri devlet tarafından örtülmek isteniyor. Halkın oluşturduğu öz savunmadan korkan faşizm suçluları korumaya devam ediyor. Faşist işbirlikçilere geçit vermeyeceğiz! 15 Nisan da sabah saatlerinde Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan sanayi sitesin de bir faşiste ait araç tamir dükkanının malzeme deposu özel bir teknikle ateşe verildi.

'KÜRDİSTAN'DAN DEFOLUN'
"HBDH Serfiraz Nidal Milisleri olarak uyarıyoruz; Kürdistan'dan defolun! Yaptığınız her saldırı misliyle karşılık bulacaktır. Bu topraklar faşizme mezar olacak! Tüm halklara, gençlere, kadınlara çağrımızdır; Faşist devletin kolluğu ve aparatları hedefimizdir! Gözlerinin dahi açılmasına müsaade etmeyelim. HBDH ve KBDH saflarında örgütlenin. Kahrolsun Faşizm! Yaşasın Halkların Birleşik Devrim Hareketi! Faşizmi yıkacağız özgürlüğü kazanacağız!"