16 Eylül 2024 Pazartesi

Esenyurt'ta çocuk istismarına karşı eylem

Çocuk istismarına ve cinayetine karşı Esenyurt Meydanı'nda basın açıklaması yapan Esenyurt Demokrasi Güçleri, "Çocukların hayatlarının karartılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
Esenyurt Demokrasi Güçleri, çocuk istismarına ve cinayetine karşı Esenyurt Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.
 
"Çocukların hayatlarının karartılmasına izin vermeyeceğiz! Çocuk istismarı aklanamaz" pankartının açıldığı eylemde "Çocuklar umuttur, umuda sahip çık", "Tacizciyi değil çocuğu koru", "Çocuğa uzanan eller kırılsın" dövizleri taşındı.
 
Eylemde yapılan açıklamada, "Çocuğa yönelik cinsel istismar, bireysel bir sapkınlık ya da hastalık değil; toplumdaki erkek egemen zihniyet ve uygulamaların sebep olduğu ve meşrulaştırdığı bir şiddet suçudur" denildi.
 
Cinsel istismarın hiçbir gerekçeyle cezasız kalmamasını sağlamak için etkin yargılama yapılması gerektiği belirtilen açıklamada, "Mevcut yasalar ve başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere uluslararası sözleşmeler işletilmeli ve bu süreçlerin şeffaflık kazanması sağlanmalıdır. İstismar suçunda gerekli önlemleri almayanlar, istismarı gizleyenler, istismara zemin açanlar, istismarcıyı koruyanlan, çocuğu güçsüzleştirenler de faildir. Tüm faillerle ilgili yaptırımlar gerçekleştirilmeli, adalet sağlanmalıdır" denildi.