30 Nisan 2024 Salı

Erdoğan: İstanbul yerel yönetime bırakılamayacak kadar önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da katıldığı bir törende Kanal İstanbul projesine karşı çıkanları hedef aldı, "kör düşmanlık yapıyorlar" dedi. Birlerce kişinin yaptığı itirazları yok sayan Erdoğan, "milletin" projeye destek verdiğini savundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesinin ilk ray kaynak törenine katıldı. "İstanbul'un projeleri bu şehrin mahalli yönetimlerine bırakılamayacak kadar önemlidir" diyen Erdoğan, Kanal İstanbul'u protesto edenleri hedef aldı.

'ONLAR İSTESE DE İSTEMESE DE YAPACAĞIZ'
Erdoğan, doğayı talan eden projelere karşı çıkanları hedef aldı, "İstemezük diyenler Marmaray'dan geçiyor, Avrasya'dan geçiyor. Onlar isteseler de istemeseler de biz milletimize hizmete devam edeceğiz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık, ne dediler istemezük. Yaptık mı yaptık" dedi. 

'BİZİM İÇİN TARTIŞILACAK BİR KONU YOK'
Erdoğan Kanal İstanbul Projesi'ne karşı yapılan itirazları görmezden gelerek, "Bu projeye millet destek verdi" iddiasında bulundu, projeye karşı olanları ise "kör düşmanlık yapmakla" suçladı. Erdoğan, "Bizim açımızdan tartışılacak bir konu yok. Bu tartışma tartışma yaratanlarla onu engellemek isteyenler arasındadır" dedi.