18 Mayıs 2024 Cumartesi

Didem Soydan'ın Cumartesi Anneleri paylaşımına takipsizlik

Didem Soydan'ın Cumartesi Anneleri'ne destek vermesi üzerine başlatılan "örgüt propagandası" soruşturmasına takipsizlik kararı verildi.
Model Didem Soydan hakkında Cumartesi Anneleri'ne destek verdiği bir sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla başlatılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.
 
Verilen kararın gerekçesi ise söylenilen sözlerin propaganda kapsamında değerlendirilemeyeceği.
 
Didem Soydan'ın Cumartesi Anneleri'nin 700. haftasında gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın annesi Emine Ocak'ın fotoğrafını Twitter'da paylaşarak şunları yazmıştı:
"Canım anne ve senin gibi değerli anneler: Bu olanlar yüzünden sizden özür dilerim. Açıklama yapmaya, ağır neden ve sebepleri anlatmak bile gereksiz. Fotograf yeterli. Bir anne, evladını arıyor. Gözaltına alınmış ve kaybedilmiş evladını. Onların adı benim için sevginin, vazgeçmemenin, yüreğin, analığın sözlük karşılığıdır. Cumartesi anneleri özür diliyorum, bütün bu başınıza gelenler ve gördüğünüz muamele için özür diliyorum. Sizler çöp yığının üzerine düşen çiğ tanelerisiniz. Özür dilerim."
 
Cumartesi Anneleri, Soydan'a destek mesajı yayınladı. Cumartesi Anneleri'nin mesajı şöyle: 
 
"Kaybedenlere dokunmayanlar adalet talebimize ses verenlere karşı suç üretmeye çalışıyor. Acımıza ortak olmak suç değildir. Didem Soydan vicdanın sesidir."