22 Ekim 2024 Salı

Bahçeli'den Öcalan çağrısı: Tecridi kaldırılsın, gelsin Meclis'te konuşsun

Grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi kabul ederek, "Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

Faşist Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Genel Başkanı faşist Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

İmralı Hapishanesinde tecrit altında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'a çağrı yapan Bahçeli, tecridi kabul ederek şu ifadeleri kullandı: "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın."

"Çözüm süreci" iddialarını reddeden Bahçeli, "Türkiye'nin yeni bir çözüm sürecine değil, ortak aklı çalıştırmaya, dürüst ve samimi adımlara, dış dayatmalara kapalı durmaya, bin yıllık kardeşliğimizi daha da kuvvetlendirmeye ihtiyacı vardır ve olmalıdır. Türkiye'nin sorunu Kürtler değil, bölücü terör örgütüdür. Tek tek Kürt kardeşlerimin sorununu çözmek elbette mecburidir ama kolektif kimliğe ve etnik düzeyde bir çözüme atıf yapmak vahim bir tehlikedir. Türkiye, asimilasyon politikasına hiçbir zaman tenezzül etmemiştir. Terör başka, siyaset başkadır. İkisi arasında kalın bir duvar örülmeden ve silah dışlanmadan, en başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere Türk vatandaşları layık olduğu huzur ve güvenlik mertebesine ulaşamayacaktır" dedi.

SAĞLIK BAKANINA SAHİP ÇIKTI
"Yenidoğan çetesine" ilişkin konuşan ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na sahip çıkan Bahçeli, şunları söyledi: "Adli süreç zamanında işletilmiş, hastaneler zamanında mühürlenmiştir. Sağlık Bakanı'nın istifasını istemek hangi akla hizmettir? Sağlık alanındaki ilerlemeleri karalamak kimlerin tertibidir? Olayı anında istismar etmek, siyasete pervasızca malzeme yapmak ahlaksızlık değil midir? Sağlık Bakanı'nın istifasını isteyenlerin bebeklerin hakkına sahip çıkmak gibi bir gündemi yoktur. Bunların işleri güçleri nifak."

KABOĞLU'NU HEDEF ALDI
İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu'nu da hedef alan Bahçeli, şöyle konuştu: "Yaptığı konuşmada anayasanın ilk 4 maddesine olumlu anlamda dokunulabileceğini söylemesi bir skandal ve tertibin göstergesidir. Baş olan ayaklar milletin sabrını boşa yormasın, bayramlık ağzımı daha fazla açtırmasın."