16 Eylül 2024 Pazartesi

Atılım gazetesi: Deniz Bakır serbest bırakılsın

Tutuklu bulunan genel yayın yönetmenleri Deniz Bakır'ın serbest bırakılmasını isteyen Atılım gazetesi, 12 Temmuz'da İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmaya çağrı yaptı.
Atılım gazetesi, tutuklu bulunan genel yayın yönetmenleri Deniz Bakır'ın 12 Temmuz'da İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmasına çağrı yaptı.
 
Atılım gazetesi açıklaması şöyle:
"Gazetemiz yayın yönetmeni Deniz Bakır, demokratik kurum ve kuruluşların düzenlediği toplantıda Efrin işgaline karşı yaptığı konuşma nedeniyle bir haftalık gözaltı süresinden sonra 7 Şubat 2018 günü ESP'li M. Bedran Çoğaltay ile Bedirhan Karayer ile birlikte tutuklandı.
 
"Deniz Bakır, tamamen hukuk dışı ve siyasi bir kararla tutukluluğu sürdürülüyor. Savaşa ve işgale karşı tutum almak her sosyalistin, demokrat ve barışseverin demokratik hakkıdır. Bu hakkın kullanılması 'suç' kapsamına sokularak 'örgüt üyeliğine delil' olarak gösteriliyor. Oysa savaşa ve işgale karşı çıkmak suç değildir.
 
"7 Şubat'tan bu yana Silivri Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Deniz Bakır ve M. Bedran Çoğaltay  Bedirhan Karayer ile birlikte 12 Temmuz günü ilk defa mahkemeye çıkarılacaktır.
 
"Deniz Bakır'ın duruşması 12 Temmuz saat 14.30'da İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecektir.
 
"Yine Etkin Haber ajansı muhabiri Ali Sönmez Kayar, demokratik haklarını kullandığı için tutuklanmıştı. Ali Sönmez Kayar'ın mahkemesi de 13 Temmuz'da 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecektir.
 
"Tüm basını, gazetecileri, demokratik kitle örgütlerini ve siyasi partileri gazeteciler Deniz Bakır ve Ali Sönmez Kayar'ın görülecek duruşmasına katılmaya ve dayanışma göstermeye çağırıyoruz.
 
"Deniz Bakır serbest bırakılmalıdır."