3 Mayıs 2024 Cuma

ANFA işçileri, vedasında helallik isteyen AKP'li müdüre: Hakkımız haram olsun

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANFA'da işçi kıyımları, soruşturmalar ve usulsüz atamalarıyla adını duyuran AKP Altındağ İlçe Teşkilatı'nın kurucu başkanı Orhan Kaya görevden alındı. Kaya, helallik istediği çalışanlarından "Haram olsun", "Ahımızı hatırlayın", "Rezil ettiniz" yanıtları aldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Melih Gökçek'in Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınması sonrasında belediye bürokratlarında da çok sayıda değişiklik yaşanmış, belediyenin şirketlerinden ANFA'nın başına AKP Altındağ İlçe Teşkilatı'nın kurucu başkanı Orhan Kaya getirilmişti.
 
Göreve geldiği günden bu yana işçi kıyımlarıyla, güvenlik soruşturmalarıyla ve usulsüz atamalarıyla adından söz ettiren Kaya, tepkilerin artması üzerine görevden alındı.
 
Görevden alınması sonrası vedalaşmak için kuruma gelen Kaya, helallik istediğinde peş peşe "Etmiyoruz", "Hakkımız haram olsun", "Öbür dünyada görüşürüz", "Başınıza gelecek her şeyde ahımızı hatırlayın", "Bu kadar insanın vebalini nasıl vereceksiniz?" tepkileri aldı.
 
Sendika.Org'nun haberine göre; tepkiler üzerine ne yaptığını soran Kaya, "Herkesin hakkına girdiniz", "Hepimizin itibarıyla oynadınız", "İnsanları oradan oraya sürdünüz", "Siz ve adamlarınız oturduğunuz makamı rezil ettiniz", "Sizin rezilliğinizi ANFA unutmayacak" yanıtları aldı.