16 Eylül 2024 Pazartesi

Ali Güden ailesi ve yoldaşları tarafından anıldı

İstanbul'da yaşamını yitiren Ali Güden ailesi ve yoldaşları tarafından Hatay'ın İskenderun ilçesinde anıldı.
Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle İstanbul'da yaşamını yitiren Ali Güden ailesi ve yoldaşları tarafından Hatay'ın İskenderun ilçesinde anıldı.
 
Ali Güden ilk olarak mezarı başında anıldı. Ardından İskenderun Alevi Kültür Merkezi Cemevi'nde anma yapıldı. Anma saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile devam etti.
 
Ali Güden'in kardesi Hatice Güden yaptığı konuşmada, "O bizden biriydi. Grev çadırlarında yanımızdaydı, gözaltına alınanları sahiplenmede tereddüt etmezdi, kadına yönelik şiddetin karşısındaydı. Nerede bir hak mücadelesi varsa Ali'yi orda görmek mümkündü. Karşısına çıkan imkanları teperek sosyalist olarak yaşamayı seçti. Bu uğurda işkenceler gördü, hapishanede kaldı, ama sosyalizm mücadelesinden geri adım atmadı" dedi. Hatice Güden konuşmasını "Sizleri onun inandığı fikirleri sahiplenmeye çağırıyorum" diye belirtti.
 
ÖTSP adına yapılan konuşmada ise "Ali Güden'i anmanın onun uğruna mücadele ettiği sosyalizm fikrini yükseltmekten geçiyor" diye vurgulandı. Ali Güden'in hayatını kaybetmeden önce ailesine söylediği "Birbirinize sahip çıkın" sözünü hatırlatan ÖTSP temsilcisi "Birbirinize sahip çıkalım, yoksa kaybetmemiz kaçınılmazdır" diye kaydetti.
 
Yapılan konuşmaların ardından anmaya katılanlara 40 lokması dağıtıldı.