3 Mayıs 2024 Cuma

2 gazetecinin de aralarında bulunduğu 13 kişi için tutuklama talebi

Esenyurt'ta Van'daki seçim darbesine karşı eylemleri takip ederken gözaltına alınan gazeteciler Sema Korkmaz ve Ferhat Sezgin'in de aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Van halkının iradesinin gasp edilmesine karşı İstanbul'un Esenyurt ilçesinde gerçekleştirilen eylemlerde gözaltına alınan Yeni Yaşam Gazetesi muhabiri Sema Korkmaz ve Mezopotamya Ajansı muhabiri Ferhat Sezgin'in de aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Tutuklama talebiyle sevk edilen diğer 11 kişinin ismi şöyle: "Ercan Sağlam, İsmail Yücel, Nevroz Şanlı, Rumet Dursun, Sezer Çakmak, Sibel Gölbaşı, Nurgül Uci, Seyfettin Yükselen, Şahin Demir, Umut Boran Ulu, Yusuf Keleş."

3 Nisan'da gerçekleşen eylemlerde aralarında Mezopotamya Ajansı muhabiri Ferhat Sezgin, Yeni Yaşam Gazetesi muhabiri Sema Korkmaz, Pir Haber Ajansı (PİRHA) muhabiri Dilan Şimşek ve Artı Gerçek muhabiri Müzeyyen Yüce'nin de bulunduğu 86 kişi işkenceyle gözaltına alınmış, gözaltı süreleri 1 gün uzatıldıktan sonra bu sabah Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirilmişlerdi. Ferhat Sezgin gözaltına alınırken işkence sonucu burnu kırılmış, aynı zamanda kamerası da polisler tarafından kırılmıştı.

PİRHA muhabiri Dilan Şimşek ve Artı Gerçek muhabiri Müzeyyen Yüce'nin de aralarında bulunduğu 73 kişi savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.