19 Mayıs 2024 Pazar

Yunanistan'da demokratik hakların gaspına karşı eylemler devam ediyor

Yunanistan'da devletin kazanılmış demokratik haklara yönelik saldırılarına karşı yapılan eylemde, tüm bu hak gasplarına karşı direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

Yunanistan'da devletin pandemi koşullarını bahane ederek kazanılmış demokratik hakları gasp etmeye dönük politikalarına karşı parlamento binasının bulunduğu Sintagma Meydanı'na eylem yapıldı.

Komünistlerler, anarşist topluluklar ve antifaşistler tarafından düzenlenen eylem sırasında polis sık sık "dağılın" anonsu yaptı. Kitle polisin uyarılarına rağmen eylemini sürdürdü ve polis yolu açmak zorunda kaldı.

Eylemde yapılan konuşmada, sistemin toplumun yaşam alanlarını boğmaya dönük hamlerine bir yenisinin eklendiği, devletin bütün politikalarının uluslararası sermaye gruplarının karlarını artırmaya dönük olduğu vurgulandı.

Bunların halka işsizlik, yoksulluk ve antidemokratik koşulların dayatılması şeklinde yansıdığı belirtildi. Toplumsal muhalefete dönük baskıların her geçen gün daha derinleştiği dile getirilen eylemde, özellikle pandemi koşulları bahane edilerek politik eylem ve etkinliklere dönük yasaklamaların ve polis saldırılarının arttığına değinildi. Devletin öğrenci hareketinin mücadelesini kırmak, gençliğin sesini boğmak için üniversitelerde polis birimleri kurmaya çalıştığı kaydedilen konuşmada, okul ve yurtları kendi istedikleri koşularda yapılandırmaya çalıştıkları ifade edildi.

Tüm bu hak gasplarına karşı direnişi büyütme çağırısı yapılan eylemde Boğaziçi direnişiyle dayanışmanın büyütülerek sürdürüleceği de eklendi.