7 Mayıs 2024 Salı

Viyana'da 'aşağı bakmayacağız' eylemi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kayyum rektöre karşı direnişinin birinci ayında Viyana'da dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

Demokratik Güç Birliği (DGB), Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Avrupa Kadın Dayanışması (Avusturya), Türkiye İşçi Partisi (Avusturya) ve Avusturya Türkiyeli İşçi Gençlik Federasyonu (ATİGF) çağrısı Christian-Broda Meydanında Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemi düzenlendi.

DGB adına yapılan konuşmada öğrencilere yönelik yapılan saldırılar kınanırken, birleşik mücadele mesajı verildi.

KOMİNTERN: KAYYUM REKTÖRE KARŞI BİRLEŞİK MÜCADELE
KOMintern adına yapılan konuşmada ise üniversite öğrencilerinin direnişine Avrupa'dan verilecek desteğin önemi vurgulandı. Üniversite öğrencilerinin kayyum siyasetine karşı sürdürdükleri direnişin meşru olduğu belirtilirken, tutuklananların derhal serbest bırakılması talep edildi.

AKD: BASKININ OLDUĞU YERDE DİRENİŞ MEŞRUDUR
AKD adına yapılan açıklamada "LGBTİ+'lar ve kadınlar başta olmak üzere toplumun her alanına ayar çekmeye çalışmayı görev bilen Erdoğan ve şürekasına karşı, toplumsal muhalefet giderek büyümekte" denirken, tüm kadınlara "Faşizme karşı, birleşelim, örgütlenelim, mücadeleyi yükseltelim" şiarıyla biraraya gelen Birleşik Mücadele Güçlerini ve Boğaziçi direnişini sahiplenme çağrısı yapıldı.

AVEG-KON: BİRLEŞİK MÜCADELE İLE KAZANACAĞIZ
AvEG-Kon adına yapılan konuşmada, faşist saray rejiminin Türkiye ve Kürdistan'da sürdürdüğü savaş ve baskı politikalarını üniversiteleri teslim alma ile birleştirme çabasının boşuna olduğu ifade edildi. AKP ve Saray rejiminin yeni bir Gezi direnişinden korktuğunu ifade edilirken, "Boğaziçi, akademisyeni, öğrencisi ve çalışanıyla, kadını, erkeği ve LGBTİ+larla bir bütündür. Ayrımcılığa ve ırkçılığa pabuç bırakmayacak olgunluktadır" denildi. Boğaziçi direnişi selamlanırken, dayanışmanın Avrupa'nın dört bir yanına yayılması çağrısı yapıldı.

"Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Her yer Boğaziçi, yer yer direniş" sloganlarının atıldığı eylemde, Boğaziçili öğrencilerin yayınladığı açık mektup da okundu.