19 Mayıs 2024 Pazar

Uzun yürüyüşün startı 9 kişinin katledildiği Hanau'da verildi

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için her yıl gerçekleşen uzun yürüyüşün startı bu yıl 9 kişinin katledildiği Hanau da verildi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürülğü için her yıl gerçekleşen uzun yürüyüşün startı bu yıl Hanau da verildi.

Eylem Hanau'da ırkçı saldırı sonucu 19 Şubat 2020 günü katledilen 9 göçmen için saygı duruşuyla başladı. Hanau Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına açılış konuşması yapan Emine Pektaş, "Geçen yıl burada 9 kişi infaz edildi. Hanau'da yaşananlar bir cinayetler değildi bir infazdı. Hanau barış ve kardeşliğin olduğu bir şehirdir, bugün buradan başlattığımız bu eylem barışa vesile olsun" dedi.

'HEP BERABER DİRENECEĞİZ'
Hanau Rojava ile Dayanışma Komitesi adına yapılan açıklamada ise şunlar belirtildi: "Bütün dünyadaki direnişleri destekliyoruz ve onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Alman hükümetinin Salı günü Hulusi Akar ile yaptığı görüşmede Kürt halkına karşı yapılacak bir saldırının ön hazırlığı yapılmıştır. Türk devleti bunu meşrulaştırmak için bu görüşmeyi gerçekleştirmiştir. Alman hükümeti Türk devleti ile olan kili ilişkilerine son verip, bir an önce Kürt halkının yanında olmalıdır."

KOÇ: KOMPLOYU BİRLİKTE BOŞA ÇIKARACAĞIZ
KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise 22 yıl önce bir komplo sunucu esir alınan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin bütün dünyaya yayıldığını söyledi. Koç, "Bu Kürt halkını öndersiz bırakmak isteyen kapitalist devletler en büyük cevap olmuştur. Bugün bizler bugün bir kere daha bütün kapitalist dünya haykırıyoruz 15 Şubat komplosunu bizler her alanda boşa çıkartacağız. Bugün Türk devleti 15 Şubat komplosunun bir devamını yapmak için Maxmur ve Şengal'e operasyon hazırlığı yapmak istiyorlar. Bizler enternasyonalist yoldaşlarımızla birlikte boşa çıkaracağız" diye konuştu.

SERHİLDAN ZAMANI
Tevgere Ciwanen Şoreger (TCŞ) adına yapılan konuşmada ise Avrupa'da bulunan Kürdistanlı gençliğin bu tarihi süreçte sokaklara çıkmasının ve serhildanda yerini almasının önemine vurgu yapıldı. "Gençlik olarak halkımıza karşı uygulanan hiçbir faşist zorbalığa artık sessiz kalmamalı, boyun eğmemeli, kabullenmemelidir" denilen açıklamaya şöyle devam edildi: "Önderliğimizin de dediği gibi 'Yüreği özgürlük tutkusuyla çarpan gençliği hiçbir güç durduramaz'. Bu direniş öncülüğünde dost ve düşman da görecektir ki, ya Önderlikle özgür bir yaşam yaşayacağız ya da yaşamayacağız ve yaşatmayacağız."

ASLAN: HALKLAR DİRENİYOR
AvEG-Kon Eşbaşkanı Serpil Aslan ise konuşmasında "Türkiye ve Kürdistan hapishanelerinde PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan baskı ve tecridi protesto etmek için 71 gündür açlık grevinde olan yoldaşlarımızı buradan selamlıyoruz. Bugün 90'lı yıllardaki kirli savaş yöntemlerine hala devam ediyorlar. En son Gökhan Güneş yoldaşa karşı kaybetme girişimi bunun son örneğidir. Ancak Boğaziçi direnişi, özgürlükten yana olan güçlerin bir araya gelip ortak irade olması işçi ve emekçilerin Kürt halkıyla birlikte bunlara direnerek cevap vereceğinin kanıtıdır" dedi.