5 Mayıs 2024 Pazar

Ulm'da enternasyonal yeni yıl kutlaması

Ulm'da düzenlenen enternasyonal yeni yıl kutlamasında, Flomar işçilerinin İstanbul'daki direnişi selamlandı. Kutlamada Rojava devrimi ve Flomar işçileriyle dayanışma açıklamasında bulunuldu.
Almanya'nın Ulm kentinde Almanya Marksist-Leninist Partisi (MLPD), gençlik örgütü Rebell ve Internationalistische Liste tarafından yeni yıl etkinliği düzenlendi.
 
Yeni yıl etkinliğinde ADHF, AGİF, SKB, SYKP'liler de katıldı. Rojava ve Flomar işçilerinin direnişiyle dayanışma içerisinde olunduğunun altı çizilen kutlamada konuşmacılar, "Rojava devrimini savunacağız, Flomar direnişiyle de dayanışacağız" dedi.
 
Etkinlikte SYKP Avrupa Örgütü tarafından "Flomar işçileri bu kışı yalnız geçirmeyecek" şiarıyla başlatılan kampanyanın bildirileri dağıtıldı. SYKP temsilcisi yaptığı konuşmada, Flomar işçilerinin direnişi ve partilerinin sürdürdüğü kampanya hakkında bilgilendirme yaptı.
 
MLPD, Rebell ve Enternasyonal Liste temsilcileri de kampanyaya destek vererek, işçilerle dayanışma içerisinde olacaklarını belirttiler.
 
Etkinlikte marşlar ve şarkılar söylendi, skeçler oynandı, sinevizyon gösterimi yapıldı.