30 Nisan 2024 Salı

Taziyeye katılanlar Baran Serhat'ı anlattı

Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart günü Türk devleti ve ona bağlı çetelerin gerçekleştirdiği saldırı sonucu ölümsüzleşen MLKP MK Üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) için Serêkaniyê'de kurulan taziyeye katılanlar Baran Serhat'ın mücadelesini ETHA'ya değerlendirdiler.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart sabahı Türk devleti ve ona bağlı çetelerin bombalı saldırısında yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz için Serêkaniyê'de taziyeler kabul edilirken, taziyeye Rojava'nin tüm kentlerinden ziyaretler gerçekleştiriliyor.
 
Serêkaniyê'de gerçekleştirilen taziyeye Kongre Star, Şehit Aileleri Kurumu, SYPG, PYD, Süryani Şehit Aileleri Kurumu, YPG, YPJ, MKP, DKP/BÖG, TKEP/L, TKP/ML-TİKKO'dan ziyaretler yapıldı.
 
Taziyeye katılanlar Baran Serhat'ın Rojava ve Kürdistan'ın dört parçası için acı bir kayıp olduğunu, Türk devletinin sevinmemesi gerektiğini binlerce Baran Serhat'ın bu topraklarda onun fikrini ve ideolojisini yaşatacağı vurgulandı.
 
Bayram Namaz'ı ETHA'ya anlatan Rojin Serêkaniyê, Baran Serhat'ın mücadelesinin kendilerini çok etkilediğini belirtti. Rojin Serêkaniyê, "Her şeyden önce Baran yoldaşın ailesine başsağlığı dileklerimizi yolluyoruz. Bütün dört parça Kürdistan'da yaşayan halklara başsağılığı diliyoruz. Baran yoldaş bütün Kürt halkı için büyük bir kayıp özelliklede Rojava'da yaşayan halklar için. Bizim için 23 Mart sabahı kara bir gün olarak aklımızda kalacak. Evet acımız büyük fakat bu acı karşısında o gün Rojava'nın bütününü IŞİD çetelerinden özgürleştirdik. Baran yoldaş bizim için bir meşaleydi" diye kaydetti.
 
'İNSANLARI YENİ FİKİRLER İLE BULUŞTURURDU'
 
Baran Serhat'ın 7'den 70'e bütün Rojava halkına temas ettiğini kaydeden Rojin Serêkaniyê, "Baran heval sürekli çocuklar ile yaşlılar ile kadınlar ile sohbetler eden bir arkadaştı. Sürekli insanların yeni fikirler edinmesine yardımcı olurdu onlarla bu kapsamda sohbetler ederdi. Türk devleti hiç düşünmesin Baran Serhat ölümsüzleşti diye yüzlerce Baran bugün bu topraklarda var. Baran yoldaşı katlettiler fakat onun fikirleri bu topraklarda Rojava devriminde yaşayacak. Baran yoldaşın her bir fikrinden yüzlerce fikir yetişecek bu topraklarda yaşam bulacak" dedi.
 
Baran Serhat'ın çocukların gülüşünden hoşlandığını onlar ile sıcak paylaşımlar kuran biri olduğunu ifade eden Rojin Serêkaniyê sözlerini şöyle sürdürdü: "Baran heval çok sıcakkanlı ve cana yakın bir arkadaştı. Fikri çok duru ve netti. Baran heval yeşillikten, çocuklardan, güllerden çok hoşlanıyordu. Birçok defa bir araya geldik hiçbir zaman insanların incinmesini kabullenemezdi. İnsancıl aynı zamanda doğa ile iç içe olan bir arkadaştı. Bir hayvan yaralandığında Baran yoldaş ona sessiz kalamaz onu kurtarmak için onun yaşama tutunması için elinden gelen çabayı harcardı" diye belirtti.
 
'ONUN FİKİRLERİ YENİ BARAN'LAR DA YAŞAYACAK'
 
Baran heval çıktığı bu yolun sonunda her zaman şehadet olacağını bilerek mücadelesini sürdürdüğünü ifade eden Rojin Serêkaniyê, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Baran Serhat'ın şehadeti bizim için Rojava halkı için büyük bir kayıp olduğunu biliyoruz fakat artık bu topraklarda onun ideolojisi yeni Baranlar yaratacak. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler artık herkes birer Baran olarak bu topraklarda var olacak. Türk devleti Baran Serhat'ın şehadeti ile bizi güçsüzleştireceğini düşündü fakat yanılıyorlar, bunu onlara göstereceğiz. Biz şehitlerimiz ile birlikte daha güçlenerek karşılarında duracağız. Bu topraklarda binlerce şehit var. Herkes bu toprakları kanları ile suladı, biz o şehitlerimizi de anıyoruz. Baran yoldaş bizim meşalemiz ve yol gösterenimizdir onu hiçbir zaman unutmayacağız mücadelesini sürdüreceğiz."
 
Baran Serhat için düzenlenen taziyeye katılan Cemil Baran, Baran Serhat ile yaşadığı süreci anlattı. Türk devletinin bu tarz saldırıları ile zayıf düşmeyeceklerini Türk devletinin bilmesi gerektiğini söyleyen Cemil Baran, "Biz yine çalışmalarımızı mücadelemizi sürdüreceğiz. Baran heval Rojava'da yaşayan bütün halkların yoldaşıydı. Biz onun yolunda yürüyeceğiz, en ufağımızdan yaşlı annelerimize, babalarımıza kadar herkesin gönlünde Baran heval yaşayacak. Biz kanımızın son damlasına kadar da olsa asla onun kanını yerde bırakmayacağız onun idelojisini mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
 
Serêkaniyê halkının Baran Serhat'ın ölümsüzleşmesinden dolayı büyük acı yaşadığını kaydeden Cemil Baran, "Fakat biz biliyoruz ki bu acı elbette Türk devletinin ve desteklediği çetelerine karşı büyük bir öfkeye dönüşecek" diye belirtti. Cemil Baran, "Bütün halklar temelden bir bağlılık kurdu Baran heval ile çünkü Baran heval bütün herkese eşit bir şekilde yaklaşıyordu. Bütün halkın bir birine saygı duyması için sürekli sohbetler ediyordu. Baran hevalin düşleri çok büyüktü, en fazla Rojava devriminin zafere ulaşmasını istiyordu. Türk devleti Baran hevali katlederek bizi korkutmak istedi ama biz onun fikirlerini çocuklarımızda yaşatacağız. Her zaman onun yolunda yürümeye onun hakikatinin peşinde gideceğimizin sözünü veriyoruz" şeklinde konuştu.