29 Mart 2024 Cuma

Tacizci erkeğe 2 yıl hapis cezası ve serbest bırakıldı

Beşiktaş'ta bir kadına cinsel tacizde bulunduğu için tutuklu yargılanan D.G.'ye ilk duruşmada 2 yıl hapis cezası ve 3400 lira para cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakılarak, sanık tahliye edildi.

Beşiktaş'ta bir kadına cinsel tacizde bulunduğu için tutuklanan D.G.'nin ilk duruşması İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık avukatları, tacize uğrayan kadın ve avukatları ile Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi üyeleri de katıldı.

Tacizci sanık D.G., kendini savunurken alakasız ifadeler verdi. Ne kadar sarhoş olduğundan ve ailevi sorunlardan söz eden D.G., "Eve gitmek için otobüs durağına geldim ve boş koltuğa oturdum, başım dönüyordu ve sağ tarafa düşmemek için sağ taraftaki koltuğa elimi koydum, sol tarafa bakıyordum daha sonra sağ taraftan çığlık sesi duydum. Duraktaki 2-3 kişi bana vurmaya başladı. O esnada gözlüğümün bir camı kayboldu, sonra polis geldi karakolda gözlüğüm olmadığı için ifademi okuyamadım. Emniyetteki ifademi bilinçsiz verdim. Elimi boş bir alana koydum ben" dedi.

Sanığın avukatı ise "Suçun manevi bir unsuru yok, alkol nedeniyle tamamen denge bozukluğundan dolayı yanlış anlaşılma meydana gelmiş" iddiasında bulundu. Sanığın kendisini korumak için kaçtığını iddia eden avukat, "İlk kez bir suç işliyor böyle bir niyeti olsa 40 yaşına kadar işlerdi, cezasını çekmiştir" diyerek, tahliye talebinde bulundu. Avukat, savunması sırasında tacize uğrayan kadını suçlayan ifadelerde de bulundu.

DOKUNMA DEĞİL, TACİZ ETTİ
Cinsel tacize uğrayan R.A.G. ise şunları söyledi: "Popumu sıktığı için sanığı fark ettim. Kalın da giyinmiştim, birinin değdiğini hissetsem dönüp önce bakardım. Dokunma değil, sıkıldığını bariz bir şekilde hissettim ve bağırdım. Ben o sırada kalktım ve eli orada duruyordu, sanık kaçmak için hareketlenmeye başladı. Ben de polisi aranmasını istedim. Polis onu alana kadar gözlüğünde herhangibir sıkıntı yoktu."

Olayı gören tanık ise şöyle konuştu: "Tarafları tanımam olay günü otobüs durağındaydım. Daha sonra bir çığlık duydum ve kadın arkadaşın ayağa kalktığını ve sanığın koltukta elini gördüm, eli de avucu açık şekilde duruyordu, bir anda elini çekti. Sonra da zaten etrafta insanlar toplandı ve polis arandı."

Mahkeme heyeti, sanık D.G.'nin suç işlediğini belirtti ve 2 yıl hapis cezası ile 3400 TL para cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak sanığın tahliyesine karar verdi.