5 Mayıs 2024 Pazar

SYPG'liler saldırılara karşı Rojava devrimini savunmaya çağırdı

SYPG'liler, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırı tehditlerine karşı halkı faşist saldırılara karşı Rojava devrimini savunmaya çağırdı.
Tayyip Erdoğan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyon tehditlerine karşı SYPG, halkı faşist saldırılara karşı Rojava devrimi'ni savunmaya çağırdı.
 
Kobanê'nin merkezinde afiş, bildiri, stiker çalışması yaptı ve kentin çeşitli noktalarına "Devrimimizi savunacağız" pankartları astı.
 
"İşgalci faşist Türk devletinin saldırılarına karşı devrimimizi savunacağız" başlıklı bildiride şu ifadelere yer verildi:
"Biz devrimimizi kendi öz gücümüzle, şehitlerimizle, dişimizle, tırnağımızla büyük bedeller vererek ve sadece kendimize güvenerek gerçekleştirdik. Bunda sonra da saldırı kimden gelirse gelsin kendi öz gücümüze güvenmeye devam edeceğiz.
 
"Onurumuzu özgürlüğümüzü, topraklarımızı insanlık düşmanı faşist Türk devletine ve onun İslamcı faşist çetelerine teslim etmeyeceğiz ve sonuna kadar savunacağız."
 
SYPG "İşgalci faşist Türk Devletinin saldırılarına karşı devrimimizi savunacağız" çalışmasını kentin her noktasına yayarak devam ettireceğini belirtti.