6 Mayıs 2024 Pazartesi

Şule'nin katillerine verilen ceza onandı

İstinaf Mahkemesi, Şule Çet'i katleden Çağatay Aksu'ya verilen müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis ile Berk Akand'da verilen 18 yıl 9 ay hapis cezasını onadı.

İstinaf Mahkemesi, Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'i katleden Çağatay Aksu'ya verilen müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis ile Berk Akand'a verdiği 18 yıl 9 ay hapis cezasını onadı.

Sanıklar, Çet'in intihar ettiğini iddia etmiş ancak kadın örgütleri ve avukatların verdiği mücadele sonucunda gerçek ortaya çıkarılmıştı.

Davanın Aralık 2019'da Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasında her iki sanık da suçlamaları kabul etmemişti. Ancak, mahkeme delilleri göz önünde bulundurarak her iki sanığa da ceza vermiş ancak Çağatay Aksu'ya "iyi hal" indirimi uygulamıştı. Avukat Umur Yıldırım, cezada indirim yapılmasına itiraz etmiş davayı İstinafa taşımıştı.

Mahkeme Avukat Umur Yıldırım'ın sanık Aksu'nun cezasının indirilmesine karşı yaptığı itirazı görmezden geldi.

NE OLMUŞTU?
Şule Çet, 29 Mayıs 2018'de Ankara'daki bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetmişti. Olayın intihar olduğu iddia edilmişti.

Olayın ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Çağatay Aksu ve Berk Akand, yeniden gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

İddianamede, iki sanık için "cinayet", "ırza geçme" ve "hürriyeti tehdit" suçlarından ceza istenmişti. Davanın ilk duruşması 6 Şubat 2019'da görülmüştü.

Duruşmadan sonra, Adli Tıp'a gönderilen bazı delillerin kaybolduğu öğrenilmişti. 

Çet'in katledildiği, Şule Çet İçin Adalet Platformu adı altında bir araya gelen kadınların ve avukatların verdiği mücadele sonucu ortaya çıktı.