3 Mayıs 2024 Cuma

Sosyalistler Strasburg'daki açlık grevini ziyaret etti

AvEG-Kon, SKB ve TSP, Abdullah Öcalan?ın üzerindeki tecridin kaldırılması için Strasburg?da yapılan açlık grevini ziyaret etti. Sosyalistler, Leyla Güven?in direnişi etrafında örülen mücadele ile sonuç alınacağına inandıklarını belirtti, ?Dayanışmayı büyüteceğiz? dedi.
DTK Eş Sözcüsü ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 8 Kasım'dan bu yana açlık grevinde. Güven'in "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit son bulsun" talebini sahiplenen onlarca Kürt tutsak da 16 Aralık'tan bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevini sürdürüyor. Avrupa'daki destek eylemlerinden biri Strasburg kentinde yapılıyor.
 
15 kişi, 17 Aralık'ta süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı. Açlık grevi yapan 15 kişinin ismi şöyle:
"HDP eski milletvekili Dilek Öcalan, Gazeteci Gülistan Çiya İke, Deniz Rojbin, Nurgül Başaran, Ramazan İmir, Mehmet Nimet Sevim, siyasetçi Mustafa Sarıkaya, Mohamad Ghaderi, Deniz Sürgüt, Ayvaz Ece, KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Kadro Bokani, Kerem Solhan, Agit Ural ve Ekrem Yılmaz."
 
‘TECRİDİN KIRILACAĞINA İNANIYORUZ’
 
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Tutsakların Sesi Platformu (TSP), açlık grevindekileri 26 Aralık’ta ziyaret etti. AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selçuk, “Leyla Güven’in başlattığı, hapishanelerden onlarca tutsağın katıldığı ve Avrupa’dan da desteklenen açlık grevi direnişleri, Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridi kıracağına inanıyoruz” dedi. Abdullah Öcalan’a 19 yıldır uygulanan tecridin Kürt özgürlük mücadelesi ve devrimci mücadeleye yönelik topyekün bir saldırı olduğunun altını çizen Selçuk, açlık grevi direnişi ve etrafında örülecek dayanışmanın bu saldırıları püskürtmede önemli bir rol oynayacağını söyledi. Selçuk, açlık grevi direnişi ile dayanışmayı sürdüreceklerini belirtti. 
 
SKB adına konuşan Hülya Orak ise Leyla Güven’in direnişinin tüm kadınlara mesaj verdiğini belirtti, “Leyla Güven’in ve tutsakların direnişini, buradaki direnişi selamlıyoruz. Her türlü desteğimizi sunuyoruz” dedi. 
 
 TSP adına konuşan Düzgün Akyol ise “Leyla Güven’in başlattığı, içeride tutsakların, dışarıda sizlerin katıldığı bu direniş mutlaka zafere ulaşacaktır. TSP olarak yanınızdayız” diye konuştu. 
 
AÇLIK GREVİ EYLEMCİLERİ: SONUÇ ALACAĞIZ
 
Açlık grevi eylemcilerinden HDP önceki dönem Urfa milletvekili Dilek Öcalan ve KCDK-E Eşsözcüsü Yüksel Koç, ajansımıza konuştu. 
 
Dilek Öcalan: Kadınların birleşik mücadelesi faşizmi durdurabilir. Leyla Güven, bir kadın olarak bu direnişi başlattı. Biz dışarıdaki kadınlar da bu sürece yanıt olmalıyız, dayanışmamızı genişletmeliyiz. Bu direniş kadınların alanlara çıkması ve mücadeleyi büyütmesi için önemli bir araçtır. İnanıyoruz ki, eylemimiz sonuç alacaktır. Bu eylem vicdanları harekete geçirme eylemidir. İnsanlığa bir çağrıdır. Bu çağrıya herkesin kulak vereceğine inanıyoruz. 
 
Yüksel Koç: Kendi irademizle eyleme başladık. Biz Kürtler, 20. yüzyılda örgütlü ve güçlü olmadığımız için uluslar arası emperyalist ve sömürgeci güçler tarafından dörde parçalandık. 21. yüzyılda da uluslar arası güçler, Ortadoğu’ya dizayn etmeye çalışırken, Kürtleri yok saymak istiyor. Bunun başlangıcıdır tecrittir. Tecride karşı birçok eylem ve etkinlik yaptık, girişimlerde bulunduk. Şimdi de insanların vicdanına hitap etmek için bu eyleme başladık. Dayanışmayla sonuç alacağımıza inanıyorum.