19 Mayıs 2024 Pazar

SKM annelere yönelik saldırıyı kınadı

SKM, Gebze'de açlık grevi direnişine destek içi nöbet eylemi yapan annelere yönelik saldırıyı kınadı, polislerin görevden alınarak, yargılanmasını istedi. SKM, herkesi tecrit karşıtı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Açlık grevindeki çocuklarının sesini duyurmak, tecrite karşı mücadeleyi büyütmek için Gebze Hapishanesi önünde nöbet tutan annelere yönelik polis saldırısını kınadı. 
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Cumartesi annelerinden, gözaltında cinsel taciz ve tecavüze karşı toplumsal mücadelenin her alanında öncü olan kadınlar şimdi de tecrit karşıtı mücadelede açlık grevindeki çocuklarına sahip çıkarak sadece kendi çocukları için değil; tüm coğrafyanın çocukları özgür bir dünyada yaşasın diye direniyorlar. 
 
Gebze'de gözaltına alınan annelerimize dayatılan çıplak arama işkencesi de, dün sokağa taşan joplu işkence de kadın düşmanı erkek egemen devletin gerçek yüzünün ifadesidir."
 
Kocaeli Valiliği'nin yaptığı açıklamanın da yeterli olmadığını kaydeden SKM, saldırıyı düzenleyen polislerin derhal görevden alınmasını ve yargılanmasını istedi.
 
SKM, başta kadınlar olmak üzere herkesi, "Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişini sahiplenmeye, tutsak anneleri öncülüğünde gelişen tecrit karşıtı mücadeleyi büyütmeye" çağırdı.