29 Mart 2024 Cuma

SES Ankara Şubesi: Ödemeler tavandan yapılsın

SES Ankara Şubesi, üniversite hastanelerinde görev yapan bütün sağlık emekçilerinin tavandan ek ödemelerinin yapılması talebiyle Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi önünde alkışlı eylem gerçekleştirdi.

SES Ankara Şubesi, üniversite hastanelerinde söz verildiği halde ödemesi geciktirilen tavandan ek ödemelerin bir an evvel ödenmesi için dün ilkini Hacettepe Hastanesinde başlattığı 1 dakikalık alkışlı eylemin ikincisini bugün Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde gerçekleştirdi.

"Çalışma barışını bozma, sağlık işi ekip işidir" pankartının açıldığı eylemde "Salgın nedeniyle 1 yıl yıpranma payı", "Temel ücretler arttırılsın", "Sağlıkta Dönüşüm Programı'na son verin" dövizleri taşındı.

Eylemde konuşan SES Ankara Şube Eşbaşkanı Nazan Karacabey, "Sağlık hizmeti ekip işidir, Covid-19 sürecince bütün sağlık emekçileri en önde, fedakârca görevini ifa etmiştir. Hastane yönetimleri ise sağlık emekçileri arasında ayrım yaparak tavandan ek ödemelerin ödenmesinde eşitsiz davranmışlardır. Bir an evvel, sağlık emekçileri arasında ayrım gözetilmesin ödemelerin tavandan yapılmasını bekliyoruz" diyerek taleplerini yineledi.

Hükümetin bir an önce üniversite hastanelerine yeterli kaynak aktarması gerektiğini ifade eden Karacabey, "Pandemi süresinde tüm riskleri göze alıp mücadeleyi sürdüren biz sağlık emekçilerinin emeği Üniversite Hastaneleri'nin ekonomik sıkıntıları var denilerek gasp edilemez. Üniversite hastaneleri de öncelikle kaynaklarını sağlık emekçilerinin hak edişlerine harcamak zorundadır. Bu mevzuatsal zorunluluktur. Ek ödeme uygulamasıyla siyasi erk ve kurum yöneticileri bir kez daha çalışma barışımızı bozmuş, eşitsizliği, adaletsizliği sağlık hizmetlerine taşımıştır. Birçok kamu çalışanının ve toplumun genel anlamda evlerine kapandığı bu dönemde sağlık ve sosyal hizmet emekçileri büyük bir titizlik ve özveriyle her alanda sağlık hizmeti sunmuşlardır. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin emeklerine ve mücadelesine saygı duyulmasını ve üniversite hastanelerinde çalışan tüm emekçilerinin haklarının verilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Eylem alkışlarla sona erdi.