19 Mayıs 2024 Pazar

Serhildan: Ortadoğu gençliği mücadeleyi daha fazla büyütecek

Kobanê?de 2.'si gerçekleştirilen Ortadoğu Gençlik Konferansı?nın hazılık komitesinde ve delegasyonunda yer alan Komünist Devrimci Gençlik (CKŞ) temsilcilerinden Şoreş Serhildan, ajansımıza konuştu. Kurdukları Ortadoğu Devrimci Gençlik Meclisi ile birleşik mücadeleyi örgütlü bir tarzda büyüteceklerini belirten Serhildan, "Rojava devrimi gibi bir örnek Ortadoğu gençliğinin önündedir. Bu devrim gençliğin devrimidir ve her bir gencin ve gençlik örgütünün bu devrimi savunma ve büyütme görevi vardır. Bu doğrultuda gençliği bu genç devrimi sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.
Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê Kantonu'nda 2.'si düzenlenen Ortadoğu Gençlik Konferansı'na Ortadoğu’nun 15 ülkesinden 300’e yakın delege katıldı. 
 
Birleşik mücadelenin önemine vurgu yapan gençler, Ortadoğu Devrimci Gençlik Meclisi'ni kurma kararı aldı. 
 
Canlı tartışmalara sahne olan konferansın hazırlık komitesinde yer alan delegelerden Komünist Devrimci Gençlik (CKŞ) temsilcilerinden Şoreş Serhildan, ETHA'ya konuştu.
 
Rojava devriminde gençliğin önemli bir rolü olduğunu hatırlatan Şoreş Serhildan, gençliğin isyan hareketlerine katılımının yoğun olmasına rağmen, örgütlülüğünün zayıf olduğuna dikkat çekti. 
 
Konferansta örgütlenme sorunlarını tartıştıklarını belirten Şoreş Serhildan, "Konferansta, deneyimlerimizi konuşmaya, ortak bir bakış açısı geliştirmeye çalıştık. Biz de devrimin komünist genç rengi olarak konferansta yerimizi aldık. Görüş ve perspektiflerimizi katılımcılara ulaştırmaya çalıştık" dedi.
 
Tunus'tan Mısır'a, Cezayir'den Ürdün'e kadar pek çok ülkede, Arap baharında sokaklarda en önde gençlerin yerini aldığını ifade eden Serhildan, “Biliyoruz ki gençlik Ortadoğu'da ayaklanmaların öncülüğünü yapmıştır. Bu noktada Tunus'ta gençliğe dayatılan yoksulluk ve geleceksizliğe karşı kendini yakan genç Muhammed Buazizi’yi anmak isterim. Buazizi kapitalist sistemin dünyada ya da bölgede gençliğe hiçbir şey veremeyeceğini görmüş, umudunun ve gelecek düşlerinin elinden alınmasına karşı, bir isyan eylemini fitillemiş, halklara ve gençlere işaret fişeği olmuştur."
 
"ORTADOĞU’DA BİR TEK ROJAVA DEVRİMİ AYAKTA KALDI"
 
Ortadoğu’da 2010 yılında ortaya çıkan isyanlardan sadece Rojava devriminin her türlü saldırıya karşı direnerek ayakta kaldığını belirten CKŞ Temsilcisi Şoreş Serhıldan, şöyle konuştu: "İsyan dalgasından tek gerçek alternatif Rojava devriminde somutlaşmıştır. Mesela Tunus'ta, Mısır'da süreç başka türlü gelişebilirdi. Ancak oradaki temel sorun da, ayaklanmalara önderlik edecek cesaretli siyaset, örgüt ve araçların olmayışı ya da öncülerce bunların doğru kullanılmayışıydı. Bu isyan aydınlığını DAİŞ karanlığına, onun lanetli girdabına sokanlar, emperyalistler ve bölgenin gerici devletleri oldu. Bunların  karşısında güçlü ve birleşik bir alternatifle çıkılamadı. Bunun tek istisnası Rojava'dır. Onun da nihayi sonucu ne mutlu ki, devrimdir."
 
"2. Ortadoğu Gençlik Konferansı hem bu süreçleri tartışmış hem de gençliğin örgütlü ve birleşik devrimci mücadelesinde önemli bir adım olmuştur" diyen Şoreş Serhildan, "Elbette ki bu konferans her şeyi tartışıp çözmüş değildir. Zaten böyle bir iddiası da yoktur. Gündemdeki konular ve sorunların çoğu tarihseldir ve ancak başka bir pencereden bakılırsa, çözüm imkanları görülebilir. Bu konferans bir yön göstermiş, gençliğe başka türlü bir çizginin mümkün olduğunu anlatmaya, göstermeye çalışmıştır" dedi. 
 
 
 
"ORTADOĞU GENÇLİĞİ MÜCADELEYİ DAHA FAZLA BÜYÜTECEK"
 
Konferansta çıkan sonuçlardan birinin "Ortadoğu Devrimci Gençlik Meclisi" kurulması olduğunu hatırlatan Şoreş Serhildan, "Bu Meclis, bölgede gençliğin örgütlenmesinde büyük bir rol oynayacaktır" diye konuştu.
 
"Ortadoğu yeni devrimlerin arifesindedir" diyen Komünist Devrimci Gençlik (CKŞ) temsilcilerinden Şoreş Serhildan, şunları söyledi: "Devrimci Gençlik Meclisi örgütlü bir konuma geldiğinde Ortadoğu'da öncü misyonu oynayabilecektir. Bu doğrultuda biz de Gençlik Meclisi'nde yerimizi aldık ve burada üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışacağız. Devrim topraklarında Ortadoğu gençliği olarak mütevazi ama önemli bir adım attık. Bu adım bizlerin daha güçlü katılımı ile somutlaşacak ve gelişecektir. Ve bu mütevazi adımlarımız büyük zaferlerimizin habercisi olacaktır. Direniş ve düşlerin kenti Kobanê’de gerçekleştirdiğimiz bu konferans gençliğe umut ve moral taşımıştır."
 
Şoreş Serhildan, tüm gençlere direnişi büyütme çağrısı yaptı: "Faşist Türk devletinin işgal tehditlerine ve emperyalist kapitalist sisteme karşı gençlik sömürgeci, anti emperyalist ve anti kapitalist mücadeleye katılmalı ve mücadeleyi büyütmelidir. Rojava devrimi gibi bir örnek Ortadoğu gençliğinin önündedir. Bu devrim gençliğin devrimidir ve her bir gencin ve gençlik örgütünün bu devrimi savunma ve büyütme görevi vardır. Bu doğrultuda gençliği bu genç devrimi sahiplenmeye çağırıyoruz."