6 Mayıs 2024 Pazartesi

Ruken Renas: Moralimiz yerinde Erdoğan'ın tehditlerinden korkmuyoruz

Serêkaniyê'de devam eden canlı kalkan eylemine katılan SYPG'den enternasyonalist Ruken Renas, "Moralimiz oldukça yüksek, gücümüze inanıyoruz. Bundan kaynaklı Türk devleti bir şey yapamayacak. Biz halkımız ile birlikte burada toplanarak birliğimizi güçlendireceğiz" dedi.
AKPSaray rejiminin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyon tehditlerine karşı Serêkaniyê kentinde canlı kalkan eylemi Cizire Bölgesi'nden katılımla devam ediyor.
 
Canlı kalkan eylemine enternasyonal ve Türkmen halklar da katılıyor. Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu'ndan (SYPG) enternasyonalist Ruken Renas ve Türkmen halklarından Münire Hüseyin işgal tehditlerini ETHA'ya değerlendirdi.
 
Kuzey ve Doğu Suriye'de yaşayan halklar olarak işgale karşı birlikte canlı kalkan eylemini sürdürdüklerini ifade eden enternasyonalist Ruken Renas, "Canlı kalkan eylemimiz güzel geçiyor. Türk devleti burada yaşayan halkı korkutmak istiyor. Biz sınıra yakın bir noktada işgal tehditlerine karşı sesimizi yükseltiyoruz. Moralimiz oldukça yüksek, gücümüze inanıyoruz. Bundan kaynaklı Türk devleti bir şey yapamayacak. Biz halkımız ile birlikte burada toplanarak birliğimizi güçlendireceğiz" diye belirtti.
 
Canlı kalkan eylemine katılan halkların oldukça moralli olduklarını ifade eden Renas, "Canlı kalkan eyleminde, işgal karşıtı sloganlarımızı atıyoruz, şarkılar söylüyoruz. Enternasyonal arkadaşlarımıza buradan çağrı yapmak istiyorum. Burada güce ve Rojava halkı ile dayanışmayı büyütme ihtiyacı var bunu da özellikle enternasyonal yoldaşlarımızın yapması gerekiyor. Erdoğan Rojava ile enternasyonal dayanışmanın kurulmasından oldukça korkuyor. Erdoğan enternasyonallerin Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye halkları ile dayanışmasını engellemeye çalışıyor. Enternasyonaller olarak Rojava'nın aydınlığını kimse karartamayacak. Rojava devrimi bütün dünya halkları için kadınlar için, insanlık için oldukça önemli bu devrim sadece Kürt halkının değil bütün halkların milyonlarca ezilen emekçilerin devrimi, bizde işgalci tehditlere karşı halklarımız ile birlikte sonuna kadar direneceğiz" dedi.
 
Rojava devriminin bütün halklara örnek olduğunu ifade eden Renas, "Enternasyonal bütün arkadaşlarımıza sesleniyoruz. İşgal tehditlerine karşı nerede olurlarsa olsunlar bütün enternasyonal yoldaşlar Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye halkları ile dayanışmayı büyütmeli ve Erdoğan'ın işlediği savaş suçlarına karşı yargılanması için kampanyalar örgütlemeliler. Bizler burada enternasyonaller olarak direnişi büyüteceğiz" dedi.
 
Canlı kalkan eylemine katılan Türkmen halklarından Münire Hüseyin ise "Bir Türk olarak Rojava'da yaşıyorum. Erdoğan burayı tehdit ediyor. Erdoğan bugüne kadar her zaman yaşlıları, çocukları, kadınları katletti. Erdoğan bütün açıklamalarında burada teröristlerin olduğunu söylüyor ben böyle bir şey görmedim, Efrin'de Erdoğan'ın çetelerinin yaptıklarını gözlerimizle gördük. Erdoğan'ın bugün halkların üzerine salmaya çalıştığı çeteler Efrin'de çocukları, kadınları, yaşlı insanları katletti. Türk devleti bütün bölge halklarına karşı savaş başlatmayı amaçlıyor, bütün bölgede herkesin birbirleri ile savaşmasını istiyor. Bölgede yaşayan bütün halklar bu savaşa karşı, kimse artık savaş istemiyor" diye kaydetti.
 
Bu topraklarda sadece Kürtlerin değil bütün halkların birlikte yaşadığını ifade eden Münire Hüseyin, "Bu savaşa karşı çıkan herkes bu canlı kalkan eyleminde yerini alıyor. Bu topraklarda Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Çerkes halkları hep birlikte yaşıyoruz. Biz artık savaş çıkmasını istemiyoruz. Herkes kendi emeği, üretimi ile bu topraklarda yaşamını birlikte sürdürüyor. Bu halk onlarca savaş gördü, artık savaş görmek istemiyor. Biz bundan kaynaklı tehditler bitene kadar bu sınırda canlı kalkan eylemimizi sürdüreceğiz" dedi.
 
Erdoğan'ın desteklediği ÖSO çetelerinin Cerablus, Bab, Azez ve Efrin'de halkın mallarına el koyarak katliamlar gerçekleştirdiğini kaydeden Münire Hüseyin, "Erdoğan burada ‘terörist' var diyor, burada örgüt yok halkın kendi öz gücü var. İnsan hakları kurumlarına buradan sesleniyoruz, biz bu savaşa karşıyız. Bütün saldırı tehditlerine rağmen biz yine de korkmuyoruz, senin uçaklarından katliamlarından korkmuyoruz. Sonuna kadar bu toprakları savunacağız" diye belirtti.