6 Mayıs 2024 Pazartesi

Qamişlo halkı: Erdoğan'ın saldırılarına karşı direneceğiz

Serêkaniyê'de devam eden canlı kalkan eylemine katılan Qamişlo halkı ETHA'ya yaptıkları değerlendirmelerde, Tayyip Erdoğan'ın saldırılarına karşı direneceklerini belirtti.
AKP/Saray rejiminin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyon tehditlerina karşı halkların başlattığı canlı kalkan eylemleri Kobanê ve Serêkaniyê'de devam ediyor.
 
Serêkaniyê'da devam eden canlı kalkan eylemine katılan Qamişlo halkı, eylemi ETHA'ya değerlendirdi.
 
Canlı kalkan eylemine katılan Seher Süleyman, "Qamişlo'dan işgal tehditlerine karşı kurulan canlı kalkan eylemi çadırında yerimi almak için geldim. Serêkaniyê halkının yalnız olmadığını göstermek için buradayız. Biz şehitlerimizin ve Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın yolunda yürümeye devam edeceğiz" dedi. Saray rejiminin halkların kazanımlarına saldırarak Osmanlı sistemini yeniden kurmak istediğini ifade eden Seher Süleyman, "Biz Kuzey ve Doğu Suriye halkları olarak bu işgal saldırısına ve Erdoğan'ın hayalini kurduğu Osmanlı zihniyetine karşı direneceğiz" diye kaydetti.
 
Efrin'in işgal edilmesine gözlerini kapatan uluslararası güçlerin aynı tavrı Kuzey ve Doğu Suriye'de gerçekleştirmesini halkların kabul etmeyeceğini ifade eden Seher Süleyman, "Uluslararası güçler Efrin'de saldırılara sessiz kalarak kendi çıkarları için halkların katledilmesinin önünü açtılar. Biz insan hakları örgütlerine buradan canlı kalkan eyleminden çağrı yapıyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye'de yaşayan bütün halkların haklarını savunmalılar. Biz kendi topraklarımızdayız, bu topraklarda işgalci çetelere geçit vermeyeceğiz. Anneler olarak başta biz şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğiz" diye kaydetti.
 
Eyleme katılan Süreyya Cuma ise "Erdoğan her gün bizim topraklarımızı işgal edeceğini söyleyerek tehditlerde bulunuyor. Biz bu topraklarda yaşıyoruz. Şuana kadar çocuklarımızdan kimseye bir zarar gelmedi. Tam tersi çocuklarımız IŞİD'in elinde esir olan halklarımızı özgürleştirmek için kilometrelerce alanı çetelerden temizliyor" dedi. Tayyip Erdoğan'ın insaniyetinin kalmadığını söyleyen Süreyya Cuma, "Erdoğan yaptıkları ile IŞİD çetelerini kurtarmak istiyor. Biz Kürt halkı olarak Erdoğan'ın sınırlarımıza kurduğu ve halkın içine inşa ettiği korku duvarlarını aştık. Önder Apo'nun felsefesi ile birlikte bütün halklar işgalci tehditlere karşı bugün bu çadırda yerimizi alıyoruz" diye konuştu.
 
Kuzey ve Doğu Suriye'de bütün halkların birlikte yaşayarak saldırılara direneceğini vurgulayan Süreyya Cuma, "Biz halklar olarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü parçalamıyoruz. Biz bu topraklarda yaşayan halklar olarak birlikte yaşamı savunuyoruz. Erdoğan'ın bizim topraklarına yönelik işgal açıklamalarını kabul etmiyoruz" diye belirtti.
 
Qamişlo'nun Xerbi Mahallesi'nden canlı kalkan eylemine katılan İbrahim Şex Muttar, "Biz Qamişlo halkı olarak canlı kalkan eylemine katılarak Türkiye'nin tehditlerine karşı topraklarımızı savunacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Erdoğan bu topraklarda yaşayan halklara karşı tehditler savuruyor. Biz Qamişlo halkı olarak Efrin'den Serêkaniyê'ye kadar bu topraklarımız için mücadele edeceğiz. Erdoğan bütün Ortadoğu'da yaşayan halkların yaşamını tehlikeye atarak bütün halklara karşı savaş açmayı amaçlıyor. Biz Kuzey ve Doğu Suriye halkları olarak işgale karşı direnişi büyüteceğiz" dedi.
 
Canlı kalkan eylemine Qamişlo'nun Hileliye Mahallesi'nde katılan Haşim Hiso da "Serêkaniyê halkının yalnız olmadığını göstermek için buradayız. Biz Kuzey ve Doğu Suriye'de yaşayan halklar olarak işgal tehditlerini kabul etmiyoruz. Bu topraklarda Kürt, Arap, Süryani, Ermeni bütün halklar birlikte yaşıyor. Biz Bütün halkların birlikte yaşadığı bir sistem inşa ederek özgür şekilde yaşamlarını sürdürmelerini amaçlıyoruz. Türk devleti bizim birlikte yaşamamızdan korkuyor. Bizler, Osmanlı sisteminin yeniden burada yaşayan halklara korku salmasına izin vermeyeceğiz. Savaşçılarımız ile birlikte IŞİD'e ve diğer çetelere karşı nasıl ki Serêkaniyê'den Kobanê'ye topraklarımızı savunduysak bugün de bu toprakları savunmaya devam edeceğiz" diye belirtti.