2 Mayıs 2024 Perşembe

Paris'te tecrit protesto edildi

Fransa'nın başkenti Paris'te Tecride Karşı Yaşam Platformu'nun çağrısı ile tecrit karşıtı eylem gerçekleştirildi.
Fransa'nın başkenti Paris'te Tecrite Karşı Yaşam Platformu'nun çağrısı ile tecrit karşıtı eylem gerçekleştirildi. Yapılan eylemde tecride karşı feda eyleminde ölümsüzleşenler ve Rojava'da 23 Mart'ta ölümsüzleşen Bayram Namaz anıldı.
 
Eylem République Meydanı'nda başladı. Eylemde tecridin kaldırılması talebi ile feda eylemi yapan, Uğur Şakar, Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Zehra Sağlam ve MLKP Rojava temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) anılarak "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.
 
"Leyla Güven yalnız değildir" pankartı ve açlık grevi eylemleri direnişçilerinin fotoğraflarının taşıyan kitle Chatelet Meydanı'nda doğru yürüyüşe geçti.
 
Yürüyüş boyunca açlık grevi eylemlerine dikkat çeken sloganlar atıldı. Ses aracından açlık grevi ve tecride ilişkin Fransızca ve Türkçe bildiriler okundu.
 
Chatelet Meydanı'nda gelindiğinde ise tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı yapıldı.
 
Tecride Karşı Yaşam Platformu adına Asiye Esra Güden yaptığı konuşmada "Her gün şehit haberleri alıyoruz. Bizlere Avrupa'da çok büyük sorumluluklar düşüyor. Leyla Güven'in ve tüm direnen arkadaşların sesi olmak zorundayız, her gün alanlarda sokaklarda eylem halinde olmalıyız" diye konuştu. Tam da Rojava'nın IŞID'ten kurtuluşunun ilan edildiği günlerde alçakça bir saldırıyla ölümsüzleşen Bayram Namaz'ı saygıyla anıyoruz" dedi.
 
Eylem "Öcalan'a özgürlük", "Yaşasın zindan direnişleri", "Leyla Güven yalnız değildir", "Devrim şehitleri ölümsüzdür",  "Terörist Erdoğan", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganları ile sona erdi.