2 Mayıs 2024 Perşembe

Özerk Yönetim tehditlere karşı tedbirleri değerlendirdi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Erdoğan'ın tehditleri ve ABD'nin çekilme kararı sonrası birçok tedbir önerisini Yürütme Meclisi'ne sundu.
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin Eyn İsa'da bulanan merkezinde, Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Bêrîvan Xalid, eşbaşkan yardımcıları Elizebet Gewriyê ve Hemdan El-Ebid ile yönetime bağlı komite ve büroların üyelerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.
 
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Bêrîvan Xalid, bölgede son duruma ilişkin katılımcıların önerilerini aldı. Birçok önerinin sunulduğu toplantıda, diplomatik ilişkilerin aktifleştirilmesine önem verilmesi, batılı ülkelere heyetler göndererek ziyaretlerde bulunulması ve güçlü ilişkiler geliştirilerek Tayyip Erdoğan'ın tehditlerine karşı harekete geçilmesinin sağlanması önerisi değerlendirildi.
 
Katılımcılar, Kuzey ve Doğu Suriye'deki basın kuruluşlarının, Erdoğan'a bağlı medya üzerinden yürütülen psikolojik savaşın boşa çıkarılması için süreç koşullarına göre rollerini oynamasını da istedi.
 
Toplantıda ayrıca Kuzey ve Doğu Suriye'nin siyasi temsilcisi olarak MSD'nin etrafında bir araya gelme çağrısı yapıldı.