17 Mayıs 2024 Cuma

Özerk Yönetim Efrîn için direnişe çağırdı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Meclis Yönetimi, Türkiye'nin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarının birinci yıldönümü dolayısıyla işgalcilere karşı direniş çağrısında bulundu.
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Yürütme Meclisi, Türkiye'nin Efrin'e yönelik operasyonunun yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaparak, operasyona karşı sergilenen direnişe dikkat çekti.
 
Efrin'e yönelik işgal saldırılarının 20 Ocak'ta başlatıldığı vurgulanan açıklamada, bu saldırılarla birlikte Efrin halkının bir bütünen hedef alındığı, Efrin'in işgal edilerek terör merkezi haline getirildiğine dikkat çekildi.
 
Açıklamada, saldırılarla birlikte faşist AK/Saray rejiminin Efrin sınırına ordusunu ve binlerce çeteyi konumlandırarak ve Efrin'i vahşice bombaladığı vurgulanarak, sömürgecilerin esas amacının demokratik ulus projesinin tasfiye edilmesi, bölge güvenliği ve huzurunun yok edilmesi olduğu belirtildi.
 
Açıklamanın devamında, işgalcilerin Efrin'de göç, demografi değişimi ve Türkleştirme politikasını devreye koyduğuna işaret edilerek, bunun sonucunda on binlerce Efrinlinin göç etmeye zorlandığı belirtildi.
 
AKP/Saray rejiminin Efrin'e yönelik işgalci saldırıları sonucunda binlerce sivil ve işgalci saldırılara karşı direnen savaşçının şehit düştüğü, Efrin'deki zeytin ağaçlarının kesildiği vurgulandı. Özerk Yönetim Meclisi, Türkiye'nin işgal saldırılarından vazgeçmeyip daha da genişletmek istediği ve bu amaçla Bakur ve Doğu Suriye'ye yönelik tehditlerde bulunduğuna dikkat çekildi.
 
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Meclis Yönetimi, tüm kurumlarını Türkiye'nin işgal saldırıları ve tehditlerine karşı direnişi büyütmeye çağırdı.
 
Meclis açıklamasında, Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm bileşenleri, aşiret ve sivil toplum örgütlerinin Türk devletinin işgaline karşı birlik olması gerektiğini belirtilerek, 20 Ocak'ta Kuzey ve Doğu Suriye il ve ilçelerinde işgale karşı düzenlenecek eylem ve yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu.