13 Mayıs 2024 Pazartesi

Öğretmenlere seçim görevi yazısı gönderildi

AKP, İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi çalışmalarına başladı. Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin, öğretmenlere seçimde görev almak isteyip istemediklerini sorduğu bir belge gönderdi.
İstanbul'da günlerdir oy sayımı devam ederken AKP, seçimi yenileme söylemlerini dile getiriyor. "İstanbul'da seçim yenilenebilir mi, yeneilemenemez mi?" tartışmaları devam ederken AKP'nin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aracılığıyla olası bir seçimde görev alabilecek kamu çalışanlarını belirlemeye başladı bile.
 
Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin, öğretmenlere seçimde görev almak isteyip istemediklerini sorduğu bir belge gönderdi.
 
11 Nisan 2019 ve "Acele" koduyla gönderilen talimatta, "Ekli listede bulunan seçim görevlileri listesine boş bulunan yerlerin excel formatı bozulmadan doldurularak mesai bitimine kadar Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim" ifadelerinin yer aldı.
 
'HAYIRDIR SEÇİM Mİ VAR?'
 
Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu Sen’in eski Genel Başkanı ve İYİ Parti milletvekili İsmail Koncuk, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile yaşanılanları şöyle duyurdu:
 
"Hayırdır? Seçim mi var? Çatalca İlçe M.E.M, seçimde, görev almak isteyip, istemediğini öğretmenlere sormuş. Bu talimatı, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kim verdi? 4.5 yıl sonra yapılacak seçime mi hazırlık yapılıyor?"