18 Nisan 2024 Perşembe

MSD'den çağrı: Uçuşa yasak bölge ilan edilsin

Fransa'nın başkenti Paris'te basın açıklaması düzenleyen MSD Eşbaşkanları Îlham Ehmed ve Riyad Derar, Kuzey ve Doğu Suriye'nin uçuşa yasak bölge ilan edilmesi çağrısında bulundu.
Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanları Îlham Ehmed ve Riyad Derar, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tehditlerine karşı, bölgenin güvenliğinde ortak çalışma yürütmek amacıyla Fransa'da temaslarda bulunduktan sonra başkent Paris'te basın toplantısı düzenledi.
 
'ÇETELERİN ÖNÜ AÇILACAK!'
 
Derar, Türkiye'nin bölgeye yönelik saldırılarının, çetelerin yeniden yayılmasının önünü açacağını çünkü çetelerin Türkiye tarafından desteklendiğini söyledi.
 
Böyle bir süreçte Fransa ziyaretlerinin önemli olduğunu belirten Derar, Fransa'nın ABD'den sonra Uluslararası Koalisyon'da ikinci güç olduğunu ve tutumunun gelişmelerin gidişatında belirleyici olacağını belirtti.
 
'SAVAŞÇILAR KONUŞLANMAK ZORUNDA KALACAK'
 
Ehmed de Fransa hükümetine, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinin uçuşa yasak bölge ilan edilmesi için çağrı yaptı. Ehmed, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırılar gerçekleştirmesi durumunda MSD'nin savaşçılarını Deyr ez Zor'dan çekerek Türkiye saldırılarına karşı sınırda konuşlandırmak zorunda kalacağına dikkat çekti.
 
Ehmed, Türkiye'nin Suriye'deki krizi derinleştireceği ve daha çok kanın döküleceğini vurgulayarak, Suriye içi diyaloglara dayalı çözümden yana olduklarını kaydetti.