2 Mayıs 2024 Perşembe

Liege'de 'Irkçılığa hayır dayanışmaya evet' paneli

Belçika'nın Liege kentinde Abbas Cihan ve Ziya Ulusoy'un katımıyla "Irkçılığa hayır, dayanışmaya evet" konulu panel düzenledi.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK)-Belçika'nın da içerisinde yer aldığı antifaşist platform, 24 Mart günü Liege Alevi Kültür Merkezi'nde "Irkçılığa hayır, dayanışmaya evet" konulu panel düzenledi.
 
Panel açlık grevinde ve Rojava'da şehit düşenler için saygı duruşuyla başladı. Panele, Abbas Cihan ve Ziya Ulusoy konuşmacı olarak katıldı.
 
Abbas Cihan yaptığı sunumda; kapitalist devletlerin işgücü ihtiyacı temelinde, dünyanın dört bir yanından göçmen işçilere kapılarını açtığını ve ucuz işgücü olarak çalıştırdıklarını söyledi. Cihan, ancak kapitalizmin kriz dönemlerinde başta göçmen işçiler olmak üzere tüm göçmenleri krizin sebebi göstererek, kendi yapısal krizlerini gizlediklerini vurguladı. 
 
Ziya Ulusoy ise Avrupa'daki ve dünyadaki neofaşist hareketlere değindi. Ayrıca neofaşist hareketlerle politik islamcı faşistlerin halklara misillemeci katliamlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ulusoy, işçi sınıfı ve ezilenlerin ortak mücadelelerini geliştirerek bu çıkmazın bertaraf edilebileceğini belirtti.