18 Nisan 2024 Perşembe

Kuzey Suriye halkları koalisyon üssüne yürüdü

Operasyon tehditlerine sessiz kalan Uluslararası Koalisyon'un Kobanê'deki üssüne yürüyen onbinlerce kişi, "Kendimizi savunacak gücümüz var" dedi.
Kuzey ve Doğu Suriye halkları, operasyon tehditlerine sessiz kalan Uluslararası Koalisyon'un Kobanê'deki üssüne yürüdü. Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinden sabah saatlerinde farklı kollardan Kobanê'nin Çelebi köyündeki Uluslararası Koalisyon üssüne yürüyen onbinlerce kişi, köyün girişinde bir araya geldi. Kürt, Arap, Ermeni, Türkmen ve diğer halkların katıldığı yürüyüşte, İngilizce, Arapça ve Kürtçe yazılı pankartlar açıldı.
 
DAİŞ'e karşı yürütülen savaşta yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan kitle, DAİŞ'e, faşizme ve operasyon tehditlerine karşı sık sık sloganlar attı. Yürüyüşün noktalandığı koalisyon üssünün bulunduğu yerde Kürt ve Arap yetkililer birer konuşma yaptı.
 
Konuşmalarda, bölgelerine dönük olası operasyon ve saldırılara karşı direneceklerine dikkat çekildi. ABD ve koalisyon güçlerine seslenilen konuşmalarda, "Sizinle var olmadık, olmayacağız. Bizim öz gücümüz var. Dünyanın en büyük terörünü yok eden güç, faşizmine karşı nasıl duracağını da bilir" denildi. 
 
TRUMP'A MEKTUP 
 
Konuşmalardan sonra Kürt, Arap, Süryani ve Türkmenlerden oluşan 7 kişilik heyet, koalisyon yetkilileriyle görüştü. Görüşmede, halkların talebi koalisyon yetkililerine iletildi. Aynı zamanda heyet, ABD Başkanı Donald Trump'a gönderilmek üzere bir mektubu da yetkililere teslim etti.