26 Nisan 2024 Cuma

KESK'liler işe iade talebiyle Avcılarda eylem yaptı

KESK İstanbul Şubeler Platformu "OHAL ve KHK'ler gidecek, işimizi geri alacağız" diyerek Avcılar'da basın açıklaması yaptı, taleplerinin yer aldığı balonlar uçurdu.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL'in kaldırılması ve KHK'lerle ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi talebiyle Avcılar Marmara Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.
 
KESK'liler "OHAL ve KHK'ler gidecek, işimizi geri alacağız" yazılı pankart açtı. KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ata Esen tarafından okunan açıklamada "Geçtiğimiz cumartesi Beşiktaş'ta gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasında çıkacak KHK'yı bilgisayar başında değil, sokakta mücadele ederek karşılama kararlılığımızı beyan etmiştik" dedi ve o gece 18 binden fazla kamu çalışanının "gerekçesiz ve hukuksuz bir biçimde" işinden edildiğini hatırlattı.
 
Açıklamanın devamında "701 sayılı KHK'de yer alan bir belge ile bu durum teyit ve itiraf edilmiştir. KHK'de ihraç edilenler listesinin 43. sayfasında, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nde çalışan beş kamu görevlisinin ihraç gerekçeleri OHAL ihraçlarının neye dayanılarak yapıldığının açık bir itiraf belgesi olmuştur. 4 Haziran 2018 tarihinde Bakanlar Kurulunda imzalanan ancak 24 Haziran seçimleri öncesi açıklanmayan 701 sayılı KHK ile ihraçlarda "kurum kanaati, sosyal medya paylaşımları, okul, emniyet" gibi kriterlerin temel kriterler olduğu belgelenmiş oldu" denildi.
 
OHAL'in 18 Temmuz'da kaldırılacağı haberlerini hatırlatan Esen, "Buradan bir kez daha sesleniyoruz OHAL'i kaldırmak hukuksuz KHKların fiili sonuçları ortada durduğu sürece ülkede yeniden adaletin tesis edilmesi anlamına gelmez. Esas olan OHAL düzeninin yarattığı mağduriyet ve hukuksuzlukları ortadan kaldırmaktır" şeklinde konuştu.
 
Kamu emekçileri işlerine geri dönene kadar KESK'in mücadeleyi bırakmayacağını belirten Esen, "İşimizi geri alacağız, ülkemizi geri alacağız, emek, barış, demokrasi mücadelesinde bir adım geri atmayacağız" diye belirtti.
 
Açıklamanın ardından kamu emekçileri, taleplerinin yazılı olduğu balonlar uçurdu.