5 Mayıs 2024 Pazar

Sosyalistler İstanbul'dan Rize'ye 1 Mayıs'ta alanlara çağırdı

İstanbul'dan Rize'ye 1 Mayıs çağrılarını işçi ve emekçilere, ezilen halklara ulaştıran sosyalistler kölelik koşullarında çalışmaya, açlık sınırında yaşamaya mecbur olmadıklarını kaydetti. ESP ve SKM üyeleri sömürüye, şiddete, yoksulluğa karşı örgütlenmeye ve 1 Mayıs'ta alanlara çağırdı. Sosyalistler İstanbul'da Taksim'de olacaklarını vurguladı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), İstanbul'dan Rize'ye 1 Mayıs çalışmaları sürüyor. Sosyalistler İstanbul'da Taksim çağrısını yinelerken, Fındıklı'da alanları doldurmaya çağırdı. 

İSTANBUL
Gazi Mahallesinde, pazarda bildiri dağıtan, esnafa ve halka seslenen sosyalistler, "Zenginlerine zenginlik katarken, işçi ve emekçilerin evlerine boş gittiğini" kaydetti. Emek sömürüsüne ve şiddete karşı 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırdı. 

Sosyalistler, "İşçi ve emekçilerin birlik ve dayanışma gününde Taksim'e bekliyoruz. Kadınlar her gün emek sömürüsüyle, şiddetle karşı karşıya geliyor. İşçileri, emekçileri 1 Mayıs'ta Taksim'e bekliyoruz" dedi. 

RİZE
Rize'nin Fındıklı ilçesinde de stant açan sosyalistler halka yönelik konuşmalarla bildiri dağıttı. "Yoksulluk ve yoksunluk kaderimiz değil. Bu düzene, kölece yaşama mahkum da mecbur da değiliz" diyen sosyalistler yoksulluğa isyan etmeye, örgütlenmeye ve 1 Mayıs'ta alanlara çağırdı.