26 Nisan 2024 Cuma

KESK: OHAL'in kaldırılması aldatmaca

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Şişli Cevahir AVM önünde yaptığı basın açıklamasıyla OHAL'in kaldırılması aldatmacasına değinerek yeni rejimle artan hukuksuzluğa dikkat çekti.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnameleri ile işten atılan KESK'lilerin işe geri alınması talebiyle Şişli Cevahir AVM önünde basın açıklaması yaptı.
 
"KHK'lar gidecek biz kalacağız", "İşimizi geri alacağız" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Ayfer Koçak, Yunanistan'daki orman yangınlarına değinerek halkların kardeşliği ve dayanışmadan bahsetti.
 
Siyasal iktidarın her türlü şiddetin önünü açarak bu ortamda toplumun tüm kesimlerini tehdit ettiğini belirten Koçak, OHAL'in kaldırılması için sonuçlarının da ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.
 
Ardından eyleme katılanlar tek tek söz alarak OHAL'de hayata geçirilen ihraç, gözaltı, tutuklama, belediyelere kayyum atanması, basına dönük baskılara ilişkin bilanço sundular.
 
İlhan Koyu tarafından okunan basın açıklamasında 2 yıl sonra OHAL'in kaldırılmasına karşın yeni rejimle OHAL'in süreklileştirildiği belirtilerek kanun hakimiyeti ve hukuk devletine son verildiğine dikkat çekildi. 701 sayılı KHK'daki ihraçlara gerekçe olarak "kurum kanaati, sosyal medya paylaşımları"nın gösterildiği belirtilen açıklamada, keyfiyetin yasallaştığına dikkat çekildi. Devlet Denetleme Kurulu'na sendikaları "denetleme" ve yöneticilerini görevden alma yetkisi verilmesine tepki gösterilen açıklamada Çorlu ve Yatağan'daki iş cinayetlerinin yeni rejimin doğal sonucu olduğu ifade edildi. Açıklama mücadelenin süreceğinden söz edilerek sonlandırıldı.