5 Mayıs 2024 Pazar

Kadın düşmanı sunucuya anlamlı ceza

Kadın düşmanı söylemlerde bulunan radyo programcısına her hafta feminist bir kadını programına konuk etme cezası verildi.
Arjantin'de kadın düşmanı söylemlerde bulanan radyo programcısı, beş ay boyunca her hafta programında bir feminist konuk ağırlaması kararı alındı.
 
Le Monde gazetesinin haberine göre program sunucusu Angel Etchecopar, Radio 10 kanalındaki programında feministler için 'feminaziler' ifadesini kullandı ve feministlerin 'iğrenç insanlar olduklarını' söyledi.
 
La Nación gazetesine konuşan Savcı Federico Vilalba Diaz, sunucu Etchecopar'ın 'kadınlara karşı saygısızlık yapmak, hakarette bulunmak, ayrımcılık yapmakla' suçlandığını ifade etti.
 
Pişman olduğunu söyleyen program sunucusu Angel Etchecopar, şartlı tahliye edildi ve Etchecopar'a, 5 ay boyunca her hafta feminist bir kadını programa konuk etme şartı koyuldu.
Ayrıca sunucu, yayına alacağı feminist konuğunun 10 dakika boyunca sözünün kesemeyecek ve konuğunun sözü bitmeden herhangi bir eleştiride bulunamayacak.
 
YENİDEN DAVA AÇILABİLECEK
 
Anlaşma koşullarına göre sunucuya, kadın konularında uzman olanların isimlerinden oluşan bir konuk listesi verecek ve Arjantin'in cinsiyete dayalı şiddet konularında uzman olan savcısı Veronica Guagnino da, programda tartışılacak konu başlıkları verecek.
 
Etchecopar'ın ayrıca bir yıl boyunca kadın düşmanı söylemlerden kaçınması gerekecek. Anlaşma şartlarını ihlâl etmesi durumunda ise hakkındaki dava yeniden açılacak.