6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kadın dayanışması yaşatacak

Bursa Kadın Platformu, Derya Y.'ye sistematik cinsel saldırı ve tehditlerde bulunan Harun Deniz'in serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Platform, dayanışmanın kadınları yaşatacağını belirterek, bunun için mücadele edeceklerini kaydetti.

Bursa Kadın Platformu, Derya Y.'ye cinsel saldırıda bulunan Harun Deniz'in serbest bırakılmasına tepki gösterdi. 

Harun Deniz, Bursa'nın Mudanya ilçesinde 3 Ağustos 2019 tarihinde Derya Y.'ye cinsel saldırıda bulunduğu için yargılandığı davada beraat etmişti. 

Harun Deniz, serbest kaldıktan sonra da tehdit ve tacizlerini sürdürmüş, Derya Y.'nin yaptığı iki şikayet üzerine gözaltına alınmış ancak denetimli serbestlik ile bırakılmıştı.

Harun Deniz, geçtiğimiz günlerde Derya Y.'nin evini bastı. 

'KADIN DAYANIŞMASI YAŞATIR BİLİYORUZ'
Harun Deniz'in serbest bırakılmasına ilişkin yazılı açıklama yapan Bursa Kadın Platformu, cinsel saldırı ve istismar, kadına yönelik şiddet, nefret söylemlerindeki artışa dikkat çekti.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Fail olan binlerce erkeğin, şiddete maruz kalan kadın, çocuklar ve cinsiyet kimliği ve yönelimi nedeniyle ayrımcılığa maruz bırakılan gruplar açısından hiçbir önleyici koruyucu tedbir alınmadan dışarıya salınması, faillerin kadın ve çocuklara musallat olması, kadın ve çocuklar başta olmak üzere tüm dezavantajlı grupların hayatlarının tehlikeye girmesi anlamına gelmektedir. Biz kadınlar şiddet gören her kadının yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz, bugün de Derya nezdinde tüm kadınlar için buradayız. Bugün buradayız çünkü kız kardeşimizin Derya'nın uzattığı eli hiç bırakmayacağız! Bugün buradayız çünkü Derya'ya ses nefes olacağız! Bugün buradayız çünkü gerçek adaletin sağlanmasını istiyoruz! Bugün buradayız çünkü kadın dayanışması yaşatır biliyoruz!"