20 Mayıs 2024 Pazartesi

İGİF: AKP faşizmi İsviçre'de boş durmuyor

AKP'nin İsviçre'deki seçim ve örgütlenme çalışmalarına dikkat çeken İGİF, "AKP faşizmi boş durmuyor" dedi. İsviçre devletinin AKP'nin örgütlenmesi karşısında ikiyüzlü bir politika izlediğini belirten İGİF, olası provokasyon ve saldırıları boşa çıkartmak için Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlere mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF), AKP'nin tüm devlet olanaklarını kullanarak İsviçre'de seçim çalışması yaptığını belirtti, "Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğu gibi din ve diyanet kisvesi adı altında camiler, imamlar ve konsolosluklar üzerinden tamamen ırkçı, faşist ve şeriatçı çalışmalar yürütülmektedir" dedi.

Söz konusu çalışmalarda mezhep kışkırtıcılığı ile başka halklara düşmanlık yapıldığına dikkat çeken İGİF, "Avrupada olduğu gibi İsviçre'deki yandaşları üzerinden Kürtlere, Alevilere ve devrimcilere karşı tehdit ve terör çağrışımları görülmektedir. Yerel parlamentolarda görev yapan milletvekilleri, Kürt, Alevi ve devrimci kimliklerinden dolayı terörist ve teröre destek veren açıklamalarıyla ırkçı faşistlerin saldırı hedefine konulmaktadırlar. Özellikle AKP faşizminin Kürt, Alevi ve devrimcilere karşı saldırı hazırlıkları içinde oldukları basına yansımasına rağmen İsviçre devleti ve güvenlik birimlerinin bunları görmemezlikten geldiği herkesçe bilinmektedir" diye belirtti.
 
AKP'nin seçim çalışmalarının İsviçre'nin yüksek tirajlı gazetesi Blick'te 8 Mayıs günü manşet olduğunu hatırlatan İGİF, açıklamasında şunları belirtti: "Bir süre önce basına yansıdığı kadarıyla Basel Kantonu milletvekili Mustafa Atıcı faşist saldırganlara hedef gösterilmiş ve bir Türk işadamı Türk konsolosluğunun desteğiyle Türk MİT'i tarafından kaçırılmak istendiği açıklanmıştı. Ayrıca İsviçre'nin birkaç kantonunda Türk devleti ve AKP faşizmi konsoloslukları eliyle, yandaş faşist dernekleri tarafından gösterime sokulan tiyatro gösterisinde çocuklar ellerinde silahlarla savaş sahnelerinde oynatılmış ve savaş kışkırtıcılığı yapılmıştır."
 
İGİF, İsviçre devletinin Erdoğan ve AKP'nin seçim ve örgütlenme çalışması karşısında ikiyüzlüce bir tutum sergilediğini belirtti, "İsviçre devleti ve Türk devleti işbirliği içinde İsviçre'de ekonomik çıkarları gereği çok kirli bir politika uygulamaktadırlar" dedi.
 
Türkiyeli ve Kürdistanlı göçmenlerin tehdit altında olduğunu belirten İGİF, göçmenlere, AKP'nin planlarını bozmak için HDP çalışmasını büyütme çağrısı yaptı. 
 
İGİF açıklamasında şunları belirtti: "AKP faşizmi bütün bu giriştiği gerici-ırkçı-faşist çalışmaları sadece seçim çalışması olarak yorumlamak doğru değildir. İsviçre Devleti'nin göçmeni göçmene kırdırma politikası gereği, bunlara seyirciliğini ve kısmen de olsa İsviçre basınının Akp propagandası yapmasını teşhir etmeliyiz. İsviçreli dostlarımızı ve İsviçre halkını bu kirli işbirliği ve politikalara karşı duyarlı hale getirmeliyiz. Önümüzdeki süreçte AKP örgütlediği bu ırkçı-faşist ve şeriatçı güçlerini biz göçmen işçi ve emekçilere karşı saldırı gücüne dönüştürecektir."
 
AKP'nin olası provokasyonlarına dikkat çeken İGİF, "Bütün örgütlü güçlerimiz olduğu gibi AvEG-Kon'a bağlı kurum ve federasyonlar diğer devrimci ve demokratik güçlerle birlikte halkımızı faşizmin gelecekte girişeceği katliam ve saldırılara karşı duyarlılık yaratmalı ve karşı koyuşu örgütlemelidirler. Emperyalist Avrupa devletleri bizim dostlarımız olamazlar. Avrupalı emekçi dostlarımızla birlikte bütün ırkçı-faşist saldırılara karşı mücadeleyi örgütlemeliyiz" dedi.