29 Mart 2024 Cuma

ICOR 'Sarı yelekliler' eylemini selamladı

ICOR, işçilerin, köylülerin, Fransız halkının liderlik ettiği hayat pahalılığına, sosyal hakların talanına ve sömürücülerin açgözlülüğüne karşı yürütülen "Sarı yelekliler" eylemini selamladı.
Devrimci Parti ve Örgütlerin Uluslararası Koordinasyonu (ICOR), işçilerin, köylülerin, Fransız halkının liderlik ettiği hayat pahalılığına, sosyal hakların talanına ve sömürücülerin açgözlülüğüne karşı yürütülen mücadeleyi selamlayan açıklama yayınladı.
 
ICOR, "Champs Elysées'nin dumana boğulmuş resimleri, polis ve protestocuların doğrudan karşı karşıya geldiği fotoğraflar tüm dünyaya yayıldı. Yoldaşlar, dünya sizi izliyor. Dünya, Fransa'da olanları izliyor" diye belirtti.
 
"Savaşımınız haklı ve gereklidir. Sizi boğan haksız vergilere karşı isyan etmek meşrudur. Daha iyi bir maaş için mücadele etmek meşrudur" denilen ICOR açıklamasının devamında "Anne ve babalarınızın savaşarak kazandıkları haklarınızı korumak meşrudur! Onlar, savaşın ardından yıkılmış bir Fransa'da, Fransız burjuvazisine karşı birlikleri ve güçleriyle sosyal güvenlik, işsizlik güvencesi ve emeklilik ikramiyeleri gibi kazanımlar için boğuştular" denildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
 
"Bugünün Fransa'sında, dünyanın en güçlü 9. ekonomisinde, bu mümkün olmazmış gibi davranmak utanç verici bir yalandır!
 
"Bu reformların mimarları sizden her şeyi geri almak istemektedirler ki böylece hayatta kalmanız için elinizde hiçbir şey kalmasın. Daha fazlasına sadece kendi kârları için ihtiyaç duyuyorlar. Onların amacı bu.
 
"Macron hükümetinin çağrısı üzerine polis hareketinizi ezmek için bir çabaya girişti. Yarın, direnişinizden intikam almak için hukuku da kullanacaklar; onların bu haksız otoriterliğine tabi kılınmayı reddedenlerden intikam almak isteyecekler.
 
"Yalnız değilsiniz, bundan emin olabilirsiniz! Avrupa'nın her ülkesinde, dünyanın her ülkesinde, işçiler adaletsiz politikalara karşı savaşıyorlar. Her yerde, öfke patlaması derecesinde huzursuzluk yükseliyor: Her yerde, sömürülenler yeni bir dünya istiyor! Her yerde, insanlar güvenebilecekleri tek şeyin sadece kendileri olduğunun farkına varıyorlar!
 
"Bazıları, sadece mücadelenizi onların burjuva örgütleriyle anlaşma yoluna döndürmeyi istiyor. Onlar sadece iktidara gelebilmek ve sonrasında sizi köleleştirmek için mücadelenize tutunuyorlar.
 
"Diğerleri, öfkenizi yabancı düşmanlığına, ırkçılığa, mücadele kardeşlerinize yönelik nefrete, aynı acıları paylaştığınız kişilere yöneltmek istiyor. Onlar, geniş kitlelerin düşmanlarıdır ve özlerinde sizi hor görmektedirler. Onları dinlemeyin!
 
"Enternasyonal dayanışmanın, sizi destekleyen dünya işçilerinin sesini dinleyin! Yoldaşarınızın sesini dinleyin!
 
"Birlikte, bizi ayıran sınırların ötesinde, kadın ve erkekler aynı yükler altında köleleştirildik.
 
"Bizi ezenler aynı! Adları Fransa'da Dassault, Pinault, Arnault; Almanya'da Albrecht, Schwarz, Liebherr; Rusya'da Lissine, Mordashov, Mikhelson. Bunlar bizi ezenler, kapitalist sömürücüler, emperyalist haydutlar. Sizin terinizle yaşıyor, sizin kanınızı döküyorlar. Kendi servetlerini daha ve daha fazla genişletmek için bir avuç çok zengin parazit arasındaki çılgınca rekabette dünyanın yeniden paylaşımı için savaşlar yürütüyorlar.
 
"Dünyanın yorgun düşmesi umurlarında mı? Şehirlerin bombalarla yıkılması umurlarında mı? Sadece kâr oranlarını umursuyorlar.
 
"Ancak, Macron hükümetinin ilk tavizleri ve geri adımları gösterdi ki; savaşan kazanır! Kırıntılarla yetinmeyen tüm bageti de ve hatta tüm fırını da elde edebilir!
 
"Böyle bir zafer için berrak bir perspektifle çok iyi organize olmalıyız. Dahası soluğumuzun uzun olmasına ihtiyacımız var! Bu sınırları aşan örgütlenme, bu pratik koordinasyon ve işbirliği, dört kıtadan 54 devrimci örgütünün birliğiyle ICOR'un yanında olduğu şeydir. Fransa'dan UCL ve UPML örgütleri buna aittir.
 
"Ulusal burjuvazilerimizle ve emperyalizm tahakkümü altındaki ülkelerin işgaliyle karşı karşıyayız: gelin, direnişin kalesi tek bir cephe kuralım. Gelin, direnişten saldırıya, saldırıdan zafere doğru ilerleyelim!
 
"Dünyanın geleceği bizleriz! Her şeyi biz üretiyoruz! Kendimiz için karar vermemiz gerekir!
 
"'Enternasyonal' marşının sözlerindeki gibi: Bizi hiçe sayanlar bilsin, bundan sonra her şey biziz!"
 
Açıklamada ICOR tüzüğünde yer alan şu ifadelere yer verildi: "Dünyanın emekçi yığınları kapitalist barbarlık içinde batıp, yok olmak istemiyor! Finans kapitalin insana değer vermeyen politikası, insanlığın sömürüsüz, zulümsüz, yoksulluğun ve çevre yıkımının olmadığı, savaşsız ve gençliğe bir perspektif sunan bir toplum için devrimci atılımını tetikliyor."