6 Mayıs 2024 Pazartesi

HDK Avrupa YİK'den görüşmelere ilişkin açıklama

HDK-A YİK, 23 Aralık'ta gerçekleştirdiği toplantısı ve KCDK-E ile yaptığı görüşmeye ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Avrupa Yeniden İnşa Koordinasyonu (YİK) çalışmalarına ilişkin meclis üyeleri ve çalışanlarını bilgilendiren bir açıklama yaptı.
 
Meclis üyeleri ile çalışanları ile tüm işçi ve emekçilerin yeni yıl mesajını kutlayan HDK-A YİK, 23 Aralık'ta Brüksel'de bir araya gelerek bir çalışma takvimi belirlediklerini bildirdi. Meclisler ile iletişim sağlanması amacıyla bir iletişim kanalı oluşturulucağını belirten HDK-A YİK, "Koordinasyonumuz gelecek dönem planları dahilinde HDK-A’yı istenilen düzeye getirmek ve birleşik mücadeleyi güçlendirmek amacıyla, başta KCDK-E olmak üzere, içinde yer alan ve almayan kurumlarla ve şahsiyetlerle bir dizi görüşmeler yapmayı kararlaştırmıştır" dedi.
 
Bu kapsamda ilk görüşmesini HDK-A ile bileşen hukukunu donduran KCDK-E ile gerçekleştirdiklerini duyuran HDK-A YİK, görüşmeye ilişkin şu bilgiyi verdi: "Görüşmede HDK-A kongresi hakkında KCDK-E bilgilendirilmiş ve yeniden inşa sürecinde Koordinasyon içinde yer almaları önerilmiştir. Böylece hem doğrudan süreci takip etme ve bilgilenme ve hem de sürece temsili düzeyde katkı sunmaları istenmiştir. KCDK-E ise, bu önerimizi kendi kurullarında değerlendireceklerini ve sonucunu ileteceklerini belirtmiştir. Yeniden İnşa Koordinasyonu olarak, KCDK-E’nin Koordinasyonda yer alması durumunda, tüm görüşmeler birlikte yapılacaktır."
 
Birleşik mücadeleyi daha güçlü ve aktif kılmak gerektiğinin altını çizen HDK-A YİK, "Gerek Türkiye ve Kürdistan’da gerekse de Avrupa’daki bizleri ilgilendiren tüm konularda aktif mücadele içinde olmak doğal görevimizdir" dedi.
 
HDK-A YİK, Türkiye’deki Flormar, Cargill gibi işçi direnişleri, Fransa’daki Sarı Yelekliler direnişi, Abdullah Öcalan’ın tecridine karşı yaygınlaşarak devam eden açlık grevinin başarıya ulaşması için tüm HDK-A güçlerinin duyarlılık içinde olması ve gerekli desteği vermesi gerektiğini belirtti.