19 Mayıs 2024 Pazar

GİK-DER'in yapacağı açlık grevine İngiliz sendikacılar da katılıyor

Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması amacıyla devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla GİK-DER tarafından Londra'da yapılacak üç günlük açlık grevine İngiliz sendikacılar da katılıyor.
Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER), Küt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için yapılan açlık grevlerine dikkat çekmek için üç günlük açlık grevi eylemi yapacağını duyurdu.
 
Londra'nın Manor House İstasyonunda kurulacak çadırda yapılacak üç günlük dayanışma eylemine İngiliz sendikalarının yöneticileri de katılacak. 28 Şubat Perşembe günü yapılacak ve üç gün sürecek olan eyleme Demiryolu ve Ulaşım Sendikası (RMT) Genel Başkan Yardımcısı Steve Hedley ve Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Eddie Dempsey'de destek verecek. Britanya'nın en büyük ulaşım sendikası olan RMT'nin 83 bin üyesi bulunuyor.
 
MÜCADELEYİ OMUZLAMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU
 
GİK-DER tarafından yapılan açıklamada, "Leyla Güven açlık grevinin 112. Galler de İmam Şiş 72. gününde. Direnişe ses vermek ve mücadeleyi omuzlamak hepimizin sorumluluğu. Tüm duyarlı kamuoyunu başlatacağımız bu açlık grevine katılmaya ve İmam Şiş şahsında tüm direnişçilerle dayanışma amaçlı çadırımıza ve açlık grevlerinin sesine ses olmaya çağırıyoruz'' denildi.
 
Göçmen İşçiler Kültür Derneği tarafından yapılacak üç günlük açlık grevi 28 Şubat Perşembe günü saat 13.00'te Manor House İstasyonu önünde kurulacak çadırda başlayacak.