26 Nisan 2024 Cuma

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ABD'nin kararı çok ağır

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Floransa Parly, ABD'nin Suriye'den asker çekme kararının 'çok ağır' olduğunu ve bölgede yapılacak işlerin henüz bitmediğini söyledi.
ABD'nin Suriye'den çekilme kararına dair Fransa'dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Ülkede asker bulundurmaya devam eden Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Floransa Parly, ABD Başkanı Donald Trump'un aldığı karar için "IŞİD güçlerinin yok edilmesiyle ilgili analizleri paylaşmıyoruz. Çok ağır bir karar…Bölgedeki iş bitmeli" dedi.
 
Silahlı Kuvvetler Bakanı, Trump'la Suriye konusunda yaşadığı görüş farklılığı nedeniyle görevi bırakacağını açıklayan Savunma Bakanı James Mattis'le ilgili de konuştu.
 
Parly, Mattis'den 'iyi bir asker' olarak bahsetti ve her zaman iyi bir ortak olduğunu söyledi.
 
Parly, daha önce de ABD'nin Suriye kararıyla ilgili tweet atmış, IŞİD'in her zamankinden fazla zayıflatıldığını ve hükmettiği toprakların yüzde 90'ını kaybettiğini belirterek "Ama IŞİD ne haritadan silindi ne de kökleri kazındı. Bu terör örgütünün elinde bulundurduğu son toprak parçalarında kesinkes askeri yenilgiye uğratılması gerekmektedir" ifadelerini kullanmıştı.