20 Nisan 2024 Cumartesi

Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: ABD'nin küçük uşağı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı "ABD'nin küçük uşağı" olarak niteledi.
15 ay aradan sonra ilk kez halka hitap eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı "ABD'nin küçük uşağı" olarak niteledi.
 
Esad dün belediye meclislerinin başkanlarıyla bir araya geldi. Esad, canlı olarak yayınlanan konuşmasında sık sık isim vermeden Türkiye'ye yüklendi. Esad, Suriyeli mülteciler meselesinin 'terörü destekleyen devletlerde' yolsuzluk kaynağı haline getirildiği savunarak Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri halinde söz konusu devletlerin yetkililerinin siyasi ve maddi kazançtan mahrum kalacağını belirtti.
 
Konuşmasında Erdoğan'ın kendisini olayların seyrinde etkin olarak göstermeye çalıştığını söyleyen Esad, "Erdoğan'ın sadece ABD'nin küçük bir uşağı olduğunu" dedi.
 
ABD'nin çekilmesi sonrası Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölgeye talip olmasını da değinen Esad, söz konusu güvenli bölgenin 2011'de Suriye Savaşı'nın başlamasından bu yana Erdoğan'ın hedefinde olduğunu savundu.
 
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkede birçok bölgenin rejim kontrolüne geçmesi sonrası ABD ve müttefiklerinin Türkiye'nin rolünü etkinleştirme gereği duyduklarını da sözlerine ekledi.