2 Mayıs 2024 Perşembe

Edinburg'da Maraş'ta katledilenler anıldı

İskoçya'nın başkenti Edinburg'da Maraş katliamında yaşamını yitirenleri 40. yılında anıldı.
Edinburg Kürt Halk Meclisi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Edinburg Göçmen Aileler Birliği, İskoçya'nın başkenti Edinburg'da Maraş katliamında yaşamını yitirenleri 40. yılında anıldı.
 
Anma saygı duruşu ile başladı. Anmada Edinburg Pir-Der adına yapılan konuşmada, Alevilere yönelik katliamların Maraş ile başlamadığına ve Maraş ile de bitmediği, katliamlara karşı Alevilerin örgütlemesi gerektiğinin altı çizildi.
 
İskoçya Kürt Halk Meclisi adına yapılan konuşmada, Türk devletinin tarihsel olarak katliamlarla alınacağını belirtildi. '38 Dersim öncesinden başlıyarak günümüze kadar ezilen halklara ve ezilen inançlara karşı devletin katliamlarının dünde bugüne sürdüğü vurgulanan konuşmada, katliamlara karşı birikte mücadele çağrısı yapıldı.
 
Göçmen Aileler Birliği adına yapılan konuşmada ise Aralık ayının Türkiye ve Kürdistan açısından katliamların yaşandığı bir ay olduğu ifade edildi. Türk devletinin sadece Maraş'ta değil hapishanelerde, Roboski'de aynı katliamları gerçekleştirdiği vurgulanan konuşmada, "Devlet katliamlarlarını unutmayacağız ve unutturmayacağız" denildi.
 
Etkinlik sinevizyon ve müsik dinletisiyle sona erdi.