20 Nisan 2024 Cumartesi

DSG: Yakında IŞİD'in işgalinin bittiğinin müjdesini vereceğiz

Cizre'nin Fırtınası Hamlesi komutanlarından Çiya Fırat, IŞİD çetelerinin 600-700 metrekarelik bir alanda çembere alındığını, çetelerin sivilleri kalkan olarak kullanmasından dolayı savaşçıların ilerleyişinin geciktiğini söyledi.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından yürütülen Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'nin son aşamasına ilişkin Deyr ez Zor'daki Heqil Omer merkezinde basın toplantısı düzenlendi.
 
Basın toplantısına DSG Basın Sözcüsü Mustafa Bali ve DSG komutanları katıldı. IŞİD çetelerinin 600-700 metrekarelik bir alanda çembere alındığını ifade eden Cizre Fırtınası Hamlesi komutanlarından Çiya Fırat, "Dikkatli bir şekilde ilerleyişimizi sürdürüyoruz. IŞİD çeteleri sivilleri kalkan olarak kullandığı için hamlenin sonuca ulaşmasında geç kalındı. Siviller can güvenliği için çabalıyoruz" dedi.
 
'10 ESİR KURTARILDI'
 
IŞİD çetelerinin elinde çok sayıda esir bulunduğuna da dikkat çeken Çiya Fırat, 10 esirin çetelerden kurtarıldığını söyledi.
 
Çiya Fırat, oluşturulan güvenlik koridorlarıyla binlerce sivilin IŞİD çetelerinden kurtarıldığını ve kendilerine gerekli yardımların sunulduğunu belirtti.
 
'YAKINDA MÜJDEYİ VERECEĞİZ'
 
IŞİD'in bitirilmesinin birkaç günlük bir çalışma olmadığını belirten Çiya Fırat, yakın bir zamanda bölge halkına ve dünyaya müjdeli haber vereceklerini söyledi.
 
Çiya Fırat, "IŞİD'in hücre yapılarının bitirilmesine yönelik çalışmalarımız da devam ediyor" diye ekledi.