7 Mayıs 2024 Salı

Devrimci örgütlerden Bayram Namaz mesajları

Serêkaniyê'de Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz için dünyanın çeşitli komünist, devrimci parti ve örgütleri başsağlığı mesajı yayınlandı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart günü Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz için dünyanın çeşitli komünist, devrimci parti ve örgütleri başsağlığı mesajı yayınlandı.
 
ICOR
 
MLKP'nin de üyesi olduğu Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR) Genel Koordinatörü Monika Gaertner-Engel mesaj yayınladı.
 
ICOR mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
"Sevgili MLKP'li kadın ve erkek yoldaşlar,
 
Büyük bir acıyla ICOR olarak yoldaş Bayram Namaz'ın (Baran Serhat) 23 Mart 2019 sabahı Serêkaniyê'de Türk işgal kuvvetlerinin korkak ve sinsi saldırısı sonucu katledildiğini öğrendik. Bayram Namaz deneyimli bir savaşçı ve kadroydu, yıllardır yorulmak bilmeyen ve cesur mücadelesiyle Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etti ve faşist Türk rejimine karşı savaştı.
 
MLKP'nin merkez komitesi, Kürdistan komitesi, Rojava temsilcisi ve Rojava örgütü komutanlığı üyesi olarak Türk ve Kürt halklarının birliği için çok büyük emek sarf etti.
 
Hayatını devrimci mücadeleye adadı ve Rojava'nın savunması için silahlı mücadeleyi kararlılıkla yönetti. O, unutulmaz kalacak.
 
ICOR genel koordinatörü olarak ICOR adına dayanışma duygularımızla başsağlığı diliyorum. Bayram Namaz'ın ölümü dünya çapında antiemperyalist birleşik cepheyi kurma ve ICOR çalışmalarını ilerletme çalışmalarımızı kamçıladı ve bize daha büyük bir sorumluluk yükledi."
 
PML-RC
 
İspanya'dan Marksist-Leninist Parti-Komünist Yeniden İnşa'nın (PML-RC) Bayram Namaz için yayınladığı başsağlığı mesajı ise şu şekilde:
 
"Sevgili yoldaşlar,
 
Partimiz olarak Rojava'da faşist Türk devletine karşı savaşırken katledilen yoldaşınızın acı haberini aldık. Halkların şehitleri daima yaşayacak ve onların hesabını devrim soracak.
 
İspanyol enternasyonalist tugaydan yoldaşımız Martos, yoldaşınızı tanıyordu, kendisi onun büyük kaybının ağırlığını hissettiğini dile getiriyor. Baran Serhat büyük bir devrimci ve halkların özgürlüğü için Türk faşizmi ve emperyalizme karşı çarpışan cesur bir insandı.
 
İşçi sınıfı enternasyonaldir, onun Rojava'daki demokratik devrim mücadelesi bizim de mücadelemizdir. Mücadelenizde başarılar diliyoruz ve her zaman olduğu gibi birlikte mücadele etmenin önemini dile getiriyor, Türk devletinin faşist karakterini ve Rojava'da çıkarlarının peşinde olan emperyalistleri lanetliyoruz.
 
Proleterya enternasyonalizmi Marksizm-Leninizmin temel dayanaklarından biridir. Boş bir slogan değildir ve gerçekleştirilmelidir. Yalnız değilsiniz. Dünya devrimcileri omuz omuza savaşıyorlar.
 
Yaşasın Kürt halkının mücadelesi!
 
Baran Serhat halkların şehididir!"
 
KOMÜNİST İNŞA ÖRGÜTÜ
 
Almanya sokaklarında Bayram Namaz için yazılamalar da yapan Komünist İnşa Örgütü ise şu açıklamayı yayınladı:
 
"Bayram Namaz ölümsüzdür! Onu anmak mücadele etmek demektir!
 
23 Mart sabahında yoldaş Bayram Namaz (Baran Serhat) Türk devletinin islamcı uyuyan hücreleri eliyle Rojava'nın Serêkaniyê kentinde özel olarak hedeflenmiş bir katliamda hayatını kaybetti.
 
Bayram Namaz MLKP MK üyesiydi. Kürdistan Komitesi üyesiydi ve 5 yıl boyunca MLKP Rojava'nın ideolojik, politik, örgütsel ve askeri önderiydi. Proleter enternasyonalizmini Enternasyonal Özgürlük Taburun kuruluşu ve yönetimi ile ete kemiğe büründürdü ve HBDH'nin kuruluşunda yer aldı.
 
Mücadelenin bu zor anlarında Türkiye ve Kürdistan'daki mücadele kardeşlerimizin yanındayız. Bayram Namaz için yapılan sayısız anma etkinliklerinden birinde bu katliama duyduğumuz öfkemizi şu şekilde ifade ettik.
 
Hepimiz biliyoruz ki önümüzdeki yol, Rojava'nın yolu, kolay bir yol değildir; fakat bu yol bütün insanlığın özgürlüğü ve kurtuluşu anlamına geliyor. Bu nedenle örneğin Kobane'nin kurtuluşunda olduğu gibi bugün bir arada durduğumuz ve bu sayede inanılmaz başarılar kazandığımız zamanlardan geçiyoruz.
 
Fakat zor zamanları da görüyoruz ve ağır darbeler aldığımız da oluyor, devletin yoğun baskılarının yükseldiği zamanlar. Tam da böyle zamanlarda devrimciler yine yan yana duruyor. Tam da böyle zamanlar kendimizi sorguladığımız zamanlar ve ölümsüzleşmiş yoldaşların devrim saflarında bıraktıkları boşluğu nasıl doldurabiliriz diye sorduğumuz zamanlar.
 
Komünistler olarak insanlığa karşı sorumluluklarımız var. Ölümsüzleşmiş yoldaşlarımızın bayrağını devralma sorumluluğumuz var ve bizler onurla bu bayrağı taşıyarak yolumuzu yürüyeceğiz.
 
Yoldaş Baran'ın harladığı ateşi tüm dünyaya yaymalıyız ve yayacağız, onu örnek alacağız ve yürüdüğü yolu yürüyeceğiz."
 
PPDS
 
Tunus'tan Sosyalist Yurtsever Demokrtik Parti (PPDS) de Baran Serhat için başsağlığı mesajı yayınlayan partilerden biriydi. PPDS'nin mesajı şu şekilde:
 
"PPDS Tunus'un tüm üyeleri ve politbürosu, MLKP önderliğine ve üyelerine önder yoldaş Bayram Namaz'ın büyük kaybı nedeniyle en derin ve içten başsağlığı dileklerini iletiyor.
 
Onun şehadeti, onun ve devrimci mücadelesinin sonu anlamına gelmiyor, aksine bu ölümsüz izlerinin başlangıcı olacak ve o, elbette dünyanın dört bir yanındaki devrimciler için ölümsüz bir sembol olacak.
 
Yaşasın MLKP!
 
Yaşasın Devrim!
 
Bayram Namaz ölümsüzdür!"