8 Mayıs 2024 Çarşamba

Devrimci önderler Bayram Namaz ve Mahsun Korkmaz Lavrion'da anıldı

Serêkaniyê'de Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz ve PKK'nin ilk komutanı Mahsun Korkmaz ile Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı bedenini ateşe veren Yunanistanlı Elefteria Fortulaki Yunanistan'ın Lavrio kentinde anıldı.
Serêkaniyê'de Türk devletinin suikastı sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz ve PKK'nin ilk komutanı Mahsun Korkmaz ile Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı bedenini ateşe veren Yunanistanlı Elefteria Fortulaki Yunanistan'ın Lavrio kentinde anıldı.
 
Lavrion kampı kapalı salonunda gerçekleştirilen anmaya DKP, TKP/ML, MKP, Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist, şehit aileleri, Yunanistanlı anarşistler ve çok sayıda devrimci, yurtsever katıldı. Salona "Encam çi dibe bile bibe we dawî bi heybet be" ve "Komutan Baran yaşıyor, MLKP savaşıyor" yazılı pankartlar asıldı. Şehit Elefteria Fortulaki'nin posterleri de salonda yerini aldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan anma sinevizyon gösterimi ile devam etti. Navenda Çanda Kurdistan adına konuşan Metin Bingöl, "Egît ve Bayram Namaz büyük birer devrimci, önder, öncü ve komutandır. Egît yoldaşın şehadetinden sonra binlerce Egît yetişti, binlerce Bayram yoldaş yetişecek" dedi.
 
MLKP adına yapılan konuşmada, "Baran yoldaş, partimizin Kürdistanilik ve sosyalist yurtseverlik niteliğinin pratikleştirilip derinleştirilmesinin önderiydi" denildi. Namaz'ın Kuzey Kürdistan'ın Kawa'sı, Rojava'nın Baran'ı olarak sınırsızca emek harcadığı belirtilen konuşmada, "Zorlu, aşılmaz gibi görünen engeller karşısında kararlılığı bir an bile eksilmedi. İlerlemek için bir yol buldu veya yeni bir yol açmayı başardı" diye kaydedildi.
 
Baran Serhat'ın katledilerek, kendisinden ve MLKP'den intikam alınmak istendiği kaydedilen konuşmada, "Partimiz işçi sınıfı ve ezilenlerin kurtuluşunun, halklarımızın özgürlük ve eşitliğinin feda bölüğü olarak, kentlerde ve dağlarda savaşımını daha büyük bir kararlılıkla sürdürecek, devrimcilerin ve halkımızın dökülen kanlarının hesabını sormak hattından bir milim bile sapmayacaktır. Bu, Baran Serhat yoldaşa ve onun şahsında, devrim için toprağa düşmüş tüm yoldaşlara ve devrimci yoldaşlara sözümüzdür. Partimiz, bir feda bölüğü olduğu kadar, bir Baran Serhat'lar fideliğidir. O fidelik daima canlı kalacaktır" denildi.
 
Anma'da devrimci örgütlerinde mesajları okundu.
 
MKP mesajında, "Faşizmin saldırıları tesadüf değildir. Bilinsin ki; faşizmin bu saldırıları nafiledir. Bugün, Baran Serhat yoldaşımızın kavga bayrağını taşıyan onlarca, yüzlerce, binlerce yoldaşı var" ifadeleri yer aldı.
 
Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist'in mesajında "Bizler şehitlerimiz Baran Serhat ve Lorenzo Orsetti şahsında bu vasiyeti yineliyoruz; silahlarınız elden ele savaş sloganlarınız kulaktan kulağa yayılmaya devam edecek" ifadelerini kullandı. 
 
DKP'nin mesajında "Ölümsüzlerimizin izindeyiz! AKP-MHP faşizminin her türden özel savaş saldırılarını boşa çıkaracak, faşizme son yumruğu vuracak birleşik devrimci savaşın zaferini ölümsüzlerimizden aldığımız güç ile ilan edeceğiz" ifadeleri yer alırken, TKP/ML'nin gönderdiği mesajda "Onun izinden yürüyen yoldaşları umudu ve kavgayı onun içinde büyütmeye devam edecek. O şimdi Rojava'nın bir sembolü, çilekeş Kürt halkının ulusal halk mücadelesindehafızalara kazınan bir evladı olmuştur" dedi.
 
Anma, Elefterya Fortulaki'nin bıraktığı mektubun kızı Clara tarafından okunması ve çocuk korosunun dinletisiyle devam etti.