19 Mayıs 2024 Pazar

CPT protestosuna katılan YS?liler: Ne yapılacaksa şimdi yapılmalı!

CPT'nin İmralı'daki uygulanan tecrit karşısındaki sessizliğini protesto eden gençler, "sivil itaatsizlik" eylemi yaptı. Eyleme saldıran polis, 40 kişiyi gözaltına aldı. Eyleme katılan Young Struggle'lılar, "Ne yapılacaksa, şimdi yapılmalı" dedi.
Kürt gençlerinin öncülüğünde Avrupa Komisyonu'na bağlı İşkenceyi Önleme Komisyonu'nun (CPT) İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit karşısındaki sessizliğini protesto etmek amacıyla "sivil itaatsizlik eylemi" gerçekleştirildi.
 
CPT binasının önünde toplanan 40’ı aşkın genç, binanın koruma bariyerlerini aşarak içeri girdi. Öcalan posterlerinin yanı sıra Young Struggle ve MLKP savaşçısı İvana Hoffmann’ın flamaları da taşıyan gençler, sık sık "Leyla Güven haklıdır", "Biji serok Apo", "Leyla Güven direniştir" sloganlarını attı.
 
Eylemcilere Fransız polisi sert bir biçimde müdahale etti. İçinde Young Struggle üyelerinin de olduğu 40'ı aşkın genç gözaltına alındı.
 
24 saat sonra 17 genç dışındaki diğer gençler serbest bırakıldı. 
 
YS’Lİ EYLEMCİLER: NE YAPILACAKSA ŞİMDİ YAPILMALI
 
Eyleme katılan ve gözaltına alınan Young Struggle üyeleri, "Açlık grevi kritik aşamayı aşmış durumda. Sessizliği yaracak eylemlerde yer alarak, açlık grevcilerinin taleplerinin duyulmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
 
Leyla Güven şahsında yükseltilen açlık grevinin temel talebi olan Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasının muhataplarından birinin de CPT olduğunu hatırlatan Young Struggle’lılar, Fansız polisinin OHAL yöntemleriyle saldırdığını belirtti.
 
Şiddete maruz kaldıklarını belirten eylemciler, toplu bir halde bir spor salonunda tutulduklarını, daha sonra da hücrelere alınarak sorgulandıklarını söyledi.  Gözaltına alınanların morallerinin yüksek olduğunu belirten Young Struggle’lılar hücrelerden sık sık marşlar ve sloganların yükseldiğini belirtti.
 
Young Struggle’lılar şu mesajı verdi: "Açlık grevinde olanların taleplerinin kabul edilmesi için ne yapılması gerekiyorsa şimdi yapılmalı. Çünkü onlar haklı, iki yüzlü CPT’yi ve emperyalist AB üzerindeki baskıları arttırmalıyız. Mücadeleye devam."